fbpx Skip to main content

Nijnsel te sterk voor WEC 1

By 15 oktober 2018Wedstrijdverslagen

Het lukt WEC nog steeds niet om de vorm van het afgelopen seizoen te pakken te krijgen. WEC is er dan ook niet in geslaagd om de overwinning Ravenstein een goed vervolg te geven. Door met 3-2 van WEC te winnen is Nijnsel op gelijke hoogte gekomen in de standenlijst. WEC-trainer Bas van de Veerdonk vond de nederlaag terecht gezien een eerste helft waarin zijn ploeg te weinig afdwong. “In het eerste kwartier zijn we overlopen. Wij moeten leren van de momenten waarop we onder druk gezet worden.” Nijnsel was vanaf de aftrap veel scherper in de duels als WEC en kwam al na zo’n acht minuten spelen op 1-0 door Rick van der Vleuten. Op dat moment was de ploeg van trainer Tim de Wert veel beter dan WEC. Toch viel ruim tien minuten later de 1-1. Yoeri Verbakel knalde een vrije trap knap binnen. Nijnsel bleef echter druk zetten en kwam terecht opnieuw op voorsprong. Van der Vleuten maakte in de 34e minuut zijn tweede van de middag. WEC mocht van geluk spreken dat Nijnsel voor het rustsignaal niet nog een keer scoorde.

In de tweede helft kwam WEC beter in het spel. Al snel in de 50e minuut werd het 2-2 na een goede actie van Steef Rovers. Vervolgens was het hard werken voor beide ploegen. Trainer Bas van de Veerdonk: “Na rust speelden we compacter en was het duel meer in evenwicht.” WEC was echter niet bij machte om het Nijnsel echt moeilijk te maken. Toen Stefan Hulsen na zo’n 70 minuten de beslissende goal maakte was het duel beslist. WEC kreeg geen mogelijkheden meer op de gelijkmaker en Nijnsel trok de wedstrijd op karakter over de streep. WEC speelt op 21 oktober a.s. de zware uitwedstrijd tegen Boxtel. Wil WEC mee blijven doen in de bovenste regionen, dan is een goed resultaat in Boxtel een must.