Nipt verlies WEC 2 tegen Volkel 2

By 10 september 2019 Wedstrijdverslagen

Na de nederlaag in Uden tegen UDI, moest er vandaag een positief resultaat volgen wilde men nog kans houden om door te gaan in de beker. Voor coach Roel van Wordragen was het wederom puzzelen, mede doordat een tweetal spelers te laat arriveerden en vanaf de bank konden starten.

De eerste gevaarlijke aanval kwam van WEC in de 13e minuut. Het was Bas Smits die met een mooie dieptepass aan de rechterkant Niels van der Looij bereikte. Diens voorzet kwam perfect op maat bij Mats van der Heijden. Helaas voor hem wist de keeper van Volkel de bal te pareren. Drie minuten later was het Luuk Santegoeds die voor WEC in actie mocht komen. Uit de voorzet van Volkel wist hij de harde kopbal uit de goal te ranselen. In het opvolgende half uur kwamen beide partijen niet tot noemenswaardige aanvallen. Met name het middenveld van WEC stond goed en onder meer Wout Maas wist vele aanvallen te onderbreken. Achterin was het Roy Verbakel die heer en meester was en liet zijn dat hij voor WEC 2 nog van onschatbare waarde is. Het laatste hoogtepuntje in de 1e helft kwam in de 44e minuut van Brian Pijnappels. Hij zag dat de keeper van de tegenstander net te ver voor zijn goal stond en probeerde het vanaf 30 meter. Zijn schot ging rakelings over de lat.

Na de rust kwam Tijn van Aarle in het veld voor de licht geblesseerde Pim de Veer. WEC zette weer aan en rook dat er toch mogelijkheden waren tegen deze tweedeklasser. In de 50e minuut was het wederom Niels van der Looij met een voorzet. Ditmaal bereikte hij Oscar Staals die met zijn hoofd(!) richting de goal kon koppen. In de 60e minuut moest Stan van der Meerakker het veld verlaten nadat hij zowel in de 1e helft alsmede in de 2e helft een bal tegen zijn hoofd kreeg. Mark van Os die weer is hersteld van zijn blessure kwam voor hem in het veld. Nog geen 2 minuten later liet Mark van Os meteen zijn klasse als spits zien. Na een mooie actie waar hij de verdedigers opzij zette kwam zijn schot. De keeper kon ternauwernood redden en in de rebound was het Mats van der Heijden die tegen de lat aanschoot. In de 64e minuut kreeg WEC een hoekschop toegekend. Deze werd door Bas Smits panklaar op het hoofd van Roy Verbakel gespeeld die net over kopte. Uit de aanval die hieruit volgde kreeg Volkel de mogelijkheid om vanaf de linkerzijde door te stomen naar het strafschopgebied van WEC en liet met een schuiver in de verre hoek de tot dat moment foutloos keepende Luuk Santegoeds kansloos, waarmee de stand op 0-1 kwam. WEC probeerde hierna nog aan te zette, maar dat haalde niet het gewenste resultaat. Roel van Wordragen wisselde in de 78e minuut nog Oscar Staals en de met krampen Wout Maas. Hiervoor kwamen in de plaats Paul van den Heuvel en Sjoerd van Berkel.

De tweede verliespartij in de beker voor WEC 2 tegen een opponent die een klasse hoger speelde en zeer blij waren dat ze deze overwinning met het kleinst mogelijk verschil hadden kunnen winnen. Voor de spelers van WEC 2 zeer zuur, maar het geeft wel perspectieven voor de competitie. Volgende week nog de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Erp 2, waarna men naar die competitie kan toewerken.