Ook WHV weet de Glamourtrein niet te stoppen

By 12 november 2019 Wedstrijdverslagen

Bassie, de Grote Kees en Sinterklaasen hadden deze week na lange tijd eindelijk weer eens de luxe om zeventien spelers tot hun beschikking te hebben. Met nog drie wedstrijden tot de winterstop was het deze week dan ook dringen in de laatste wagon “het Overschotje” voor een plaatsje binnen het team van de Glamourboys. Maar met de wedstrijden tegen Schijndel en Rhode in het vooruitzicht was de wedstrijd tegen WHV de uitgelezen kans voor de technische staf om deze wedstrijd eens tactisch te benaderen om later een vrije hand te hebben in de twee komende toppers. Nu had men de mogelijkheid om enkele jongens uit “het Overschotje” meer speelminuten te geven en zo was dit misschien wel de laatste hoop op speelminuten voor de jongens uit de laatste wagon en zouden enkele van deze spelers wel eens een paar weken eerder aan hun winterstop kunnen beginnen. Dus kwam deze wedstrijd als geroepen voor de technische staf. Bassie had deze week ook weer de beschikking over BTW Johny die na maanden van afwezigheid met een slopende blessure weer terug was in de Glamourtrein. Na de gewonnen wedstrijd tegen Angstgegener Ollandia was het vertrouwen bij de Glamourboys weer als vanouds en moest Bassie zijn jongens toch nog eens op scherp zetten voor de wedstrijd tegen het laag geklasseerde WHV. Zo moesten voor aanvang van de wedstrijd zijn jongens even gaan zitten in de kleedkamer en vooral luisteren, luisteren naar Bassie’s voetbalencyclopedie, Bassie’s Bijbel. Zo moest er tegen WHV gevoetbald worden met een gesloten centrale verdediging. Inworpen in de voet, borst of op het hoofd, corners kort en strak ingespeeld worden. Niet lopen met de bal, inleveren bij de creatieve voetballers. Er is maar een bal en die moet je hebben en dan gaat het erover wat doe je er dan mee. Aanvallers, als je moet sprinten dan ben je te laat vertrokken. Voor de verdedigers, als je te laat bent dan had je eerder moeten vertrekken. Je kunt alleen winnen als je meer scoort dan je tegenstander en als je wilt scoren dan moet je wel schieten. Dus vanaf de achterlijn de bal terug leggen op Pareltje of Angelino die er dan als de kippen bij moeten zijn en vlammen. Of niet Angelino, he Angelino, waar sta je ergens riep Bassie met donderende stem. Angelino schrok wakker en zei, hier coach ik moest toch gaan zitten.

Na Bassie’s donderende toespraak betraden de Glamourboys met angstzweet het met witte rijp bevroren hoofdterrein waar al snel de eerste kansen kwamen voor Pareltje en Jeromeke. Op het witte veld kwam de Glamourtrein maar moeizaam op gang en al snel begon Bassie zijn commando’s vanaf de zijlijn af te vuren. Maar de Glamourtrein stokte, de snelheid werd minder en minder. Bassie’s voetbal Bijbel was voor de Glamourboys als de Ulysses van James Joyce. Na een kwartier was er de eerste grote kans voor de Glamourboys, na veel gepingel en gekluts kwam de bal bij Tikkietakkie maar al die aanwijzingen van Bassie schoten als een flits door zijn hoofd en zo wist hij niet wat hij nu wel of niet moest doen en de eerste reuze kans stierf in schoonheid op de brede borst van de doelman van WHV. Maar in de twintigste minuut was het wel raak, over de rechterflank wist Angelino Tikkietakkie te bereiken en met een lepe hakbal kwam Pareltje vrij voor de doelman en nu was deze wel kansloos 1-0. Voor WHV werd het nu moeilijk, ze waren voor een punt gekomen en als de mogelijkheid er was, om dan een counter te kunnen plaatsen. Maar na vijfentwintig minuten was deze droom al bijna voorbij, een overtreding binnen de zestien en penalty. Snel bracht Bassie onze topscoorder Hans Pingel binnen de lijnen maar Pareltje had de zich al over de bal ontfermd en schoot de bal in de linkerhoek, maar helaas was daar ook de doelman van WHV. Hoofdschuddend en foeterend liep Bassie ijsberend langs de zijlijn, maar vijf minuten later was het wel raak. Het was weer Tikkietakkie die met een verfijnde aaibeweging de bal met een stift panklaar bij Pareltje wist te brengen en deze vrij voor de doelman WHV te plaatsen, nu was de doelman op de schuiver van Pareltje wel kansloos 2-0.

In de tweede helft waren de Glamourboys heer en meester en WHV kwam steeds minder in de buurt van het ijzersterke verdedigingsduo de Schaver en Beertje Bas. En het duurde dan ook niet lang of het was weer ons koningsduo Tikkietakkie en Diamantje die van zich lieten horen, nu was het weer Diamantje die langs de achterlijn schaarde en de verdediging van WHV wist te passeren en de bal terug wist te leggen op de instormende Tikkietakkie die deze geboden kans dankbaar aannam en de 3-0 binnentikte. Zo was er deze week niet een man of the match maar twee, het konings duo Pareltje en Tikkietakkie. De Glamourboys hadden eindelijk Bassie’s voetbal encyclopedie doorgrond. En het duurden niet lang of het was weer Pareltje die met een geweldig doelpunt zijn hattrick voltooide, een schot van buiten de zestien sloeg hard in de linkerbovenhoek van WHV 4-0. Bassie was tevreden en gunde Pareltje een verdiende publiekswissel. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het toch weer Hans Pingel die ook nog zijn wekelijkse doelpuntje mee wist te pikken, vanaf de linkerzijde wist hij enkele spelers te omspelen om daarna de bal hard in de korte hoek te schieten en weer was de doelman van WHV kansloos 5-0. Bassie en zijn rechter en linkerhand waren tevreden de generale repetitie zat erop, de Glamourtrein is klaar voor de wedstrijd tegen Schijndel. En voor een enkele, de kerstshow in Duiven is op zondag geopend van 9:00 tot 16:00, Coppelmans Nuenen van 11:00 tot 17:00 en de beste kerstshow van Nederland Tuincentrum Leurs in Venlo van 9:30 tot 18:00 uur.

De Zwerver