Ruime overwinning voor de Glamourboys

Met de overwinning tegen Avesteijn nog in het geheugen gingen de Glamourboys afgelopen zondag na een lange tijd weer eens naar onbekend terrein, de Peel. In deze contreien had de Glamourtrein zich nog nooit begeven en dat zou wel eens een verrassing kunnen worden. En het zou nog wel eens moeilijk kunnen worden in Ledeacker. De SnelVoeters hadden jongstleden hun beste eerste helft gespeeld tegen Milsbeek. En recentelijk hadden ze nog met 3-0 gewonnen van Heeswijk de nummer drie uit de competitie op slechts drie punten van de Glamourboys. Zo vertrok de Glamourtrein zondagmorgen voor een reis van vijfenveertig minuten naar Ledeacker om twee keer vijfendertig minuten te mogen voetballen, en dat als je tenminste in de basis stond, dan douchen en weer een terugreis van vijfenveertig minuten dus al met al een goed gevulde zondagmorgen op deze winderige en druilige dag. Voor de aanvang van de wedstrijd waren er nog enkele tips van Bassie, aanvallen over de vleugels, balletje terugleggen op opkomende spelers, vast zetten op eigen veld, niet te veel pingelen en als je de kans krijgt, Bammen, duidelijke taal dus, er moest gewonnen worden.

Vanaf de eerste minuut werden de Snelle Voetjes vastgezet op hun eigen speelveld en al snel was er de eerste kans voor de Glamourboys, de Zwerver kwam vrij voor de doelman maar helaas Zero Point voor deze uitvoering. Eindelijk had de Zwerver een basisplaats verworven bij de Grote Kees en nu liet hij hem in de steek. Had de Grote Kees toch maar een paar bloemen meegenomen bij d’n Heilige Donatus van Ledeacker. Het was slechts uitstel van korte duur, na tien minuten waren het de Glamourboys die terecht op voorsprong kwamen, het was de Gazelle die met een harde Bam de doelman van DSV kansloos liet 0-1. En al snel werd het 0-2, nu was het Houdini die zich uit een moeilijke situatie beheerst vrij maakte en Pareltje wist te bereiken, nog even probeerde de doelman van DSV te reageren maar Pareltje wist behendig de doelman te passeren en tikte te bal beheerst in het lege doel. De hoofden van de spelers van DSV gingen diep omlaag, deze Glamourtrein was door hun niet te stoppen. De Glamourboys hadden de eerste helft de wind in de zeilen en hier wist de Iceman wel raad mee, met een counter over links wist d’n Bogie, Pareltje te bereiken en deze gaf de bal met veel gevoel aan de Iceman die nu ook zijn doelpuntje mee wist te pikken. 0-3. Het Supertrio zat samen met enkele medespelers te genieten van het vertoonde spel van de Glamourboys. Na twintig minuten spelen was er wat reuring bij de Glamourboys, Bassie had een briefje afgegeven met daarop enkele aanwijzingen en al snel ging het duimpje omhoog van de ontvanger, maar wat stond er op het geheime briefje? Nog voor rust kwamen de Glamourboys op 0-4, een harde Bam van de Gazelle werd knap gestopt door de doelman van DSV maar op de rebound van Houdini was de doelman wel kansloos.

In de tweede helft ging het niet meer zo snel met De SnelVoeters, het doorweekte en zware veld op de verhoogde zandrug had zo zijn tol geĆ«ist en nu kon de Glamourtrein dan ook een tandje lager spelen. Toch waren er nog enkele doelpunten te zien op sportpark de Laan, het eerste doelpunt was er weer een van Angelino, een Bam vanaf vijfendertig meter zeilde over de doelman van DSV en verdween met veel gevoel hard onder de lat 0-5. Het Bammen wat Bassie voor aanvang van de wedstrijd aankondigde werd door enkele spelers nu wel heen letterlijk op gevolgd en het duurde niet lang of de eerste ballen gingen richting d’n Heilige Cornellius. Langzaam kwam Bassie overeind, zijn handen ten hemel geheven en hoofdschuddend stond hij langs de zijlijn, sommige denken ook dat ze alles kunnen schalden het richting d’n Tank. Halfweg de tweede helft kwam DSV eindelijk een keer bij El Gado in de buurt en nu kon ook onze Blauwe Kat zijn kunnen vertonen en wist knap redding te brengen. Dolgelukkig en stralend keek hij richting de technische staf en wees hij op zijn vuile knie, inwendig stond hij te gniffelen zo kon hij ook laten zien dat hij meegedaan had. Het laatste doelpunt in deze wedstrijd was er weer een voor onze enige echte spits de Iceman, binnen de zestien van DSV speelde hij zich vrij en schoot ijskoud de bal onhoudbaar voor de doelman binnen, 0-6. Met een ruim verdiende overwinning begon de Glamourtrein weer aan de lange reis richting de Glorie en in Ledeacker bleven de twee grote klokken uit 1695 in de Catarina kerk stil op deze zondagmorgen.