Schijndel te sterk voor WEC 2

By 29 september 2020 Wedstrijdverslagen

Nadat WEC 2 in de beker met 2-2 gelijk had gespeeld tegen Schijndel 3, mochten beide teams het opnieuw proberen. Ditmaal was het in de competitie dat ze elkaar tegenkwamen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Schijndel die de toon probeerde te zetten. Met hun felheid wilde ze WEC aanvallend tegenhouden. Dit lukte vrij goed en al in de 9e minuut kwam Schijndel tot scoren na een toegekende vrije trap. De vrije trap kwam bij de 2e paal en de speler van Schijndel kon de bal ongehinderd aannemen en achter keeper Stan van Heertum tikken en daarmee Schijndel op een 0-1 voorsprong brengen. De 0-2 kwam 5 minuten later al. Uit een ingooi kon Schijndel de bal aannemen en zo het strafschopgebied inlopen en in de korte hoek scoren. WEC was wederom in het eerste gedeelte van de wedstrijd al verslagen. Iets wat de afgelopen wedstrijden al vaker was gebeurd. Pas na 28 minuten kreeg WEC zijn eerste mogelijkheid. Met een voorzet vanaf rechts door Niels van der Looij kwam de bal op het hoofd van Teun Vermeer. Helaas schampte de bal van zijn hoofd en kon hij niet doelgericht op goal koppen. Na 37 minuten was er een corner van Ahmed Nur die wederom op het hoofd kwam van Teun Vermeer. Ditmaal kon hij gerichter koppen maar werd de bal door een verdediger van Schijndel onder de lat uit de doelmond gekopt. Met nog 1 minuut te spelen voor de rust kreeg Ahmed Nur nog de mogelijkheid. Uit zijn actie redde de keeper en kon de bal opnieuw worden voorgegeven door Gijs Hellings. Diens voorzet ging via de paal weer het veld in en kon worden weggetrapt.

Na de rust kwam Wout Maas in het veld voor de niet in de wedstrijd zittende Ahmed Salah Hersi. In de 50e minuut werd Ahmed Nur op de helft van Schijndel onderuit gehaald door Tom van de Vorstenbosch van Schijndel, waar scheidsrechter Ad Spierings ook terecht de rode kaart liet zien. WEC begon iets meer aan te zetten en er kwamen ook wat kleine kansjes voor WEC met name door Gijs Hellings en Sam van de Tillaart. Coach Roel van Wordragen besloot om in de 66e minuut wat omzettingen te doen en wisselde Stein van der Plas voor Stan van der Meerakker in de verdediging. Met nog 4 minuten te spelen kwam er wederom van Niels van der Looij een voorzet van rechts. Ditmaal kwam de bal op het hoofd van Sam van de Tillaart die wel wist te scoren en hiermee de stand op 1-2 bracht. Ondanks dat WEC snel wilde hervatten was het Schijndel die vanaf de aftrap in de aanval gingen en met een dieptepas alleen op keeper Stan van Heertum afkon en gemakkelijk kon scoren en de stand op 1-3 kon brengen. In de laatste minuut kwam Luuk Habraken nog in het strafschopgebied en kwam daarbij in aanraking met de keeper van Schijndel. Uit dit duel kreeg Luuk Habraken nog de gele kaart.

Met deze verliespartij blijft WEC 2 nog puntloos. Hopelijk kan dit de komende weken tot een ommekeer komen, zodat ook het zelfvertrouwen in de spelersgroep weer omhoog gaat.