Technische staf Glamourboys op ontdekkingsreis

Bassie voelde zich als een jong kind in een snoepwinkel, maar liefst vijf spitsen waren op komen dagen om een plekje te kunnen veroveren in het nieuw te bouwen team van de Glamourboys. Daarnaast werden er ook nog een drietal spelers getest voor andere plaatsen binnen de selectie van Glamourboys 2.0. Nu is een kinderhand snel gevuld maar toch. Het was een luxe wat Bassie sinds zijn kinderjaren niet meer gevoeld had.

Het duurde tot lang voor de wedstrijd voordat Bassie en Sinterklaasen de puzzel voor de opstelling hadden uitgedokterd. Slechts vier spelers van de Glamourboys mochten aan de aftrap van deze wedstrijd beginnen, de andere plaatsen waren voor de geselecteerde spelers. Het begin van de wedstrijd was even rommelig en Bassie moest nog even wachten totdat de nieuwe spelers zich aan het hoge tempo van de Glamourboys hadden aangepast. Maar al snel in de wedstrijd waren het de Glamourboys die op een 1-0 voorsprong kwamen een voorzet van Dennis werd beheerst ingetikt door Sietse Prince. Maar ook deze voorsprong was weer niet van lange duur. Een vrije trap op vijftien meter van het doel verdween hoog boven de Blauwe kat in de rechterbovenhoek. El Gado snelde nog naar de rechterbovenhoek en kwam zelfs op een hoogte waar hij nog nooit was geweest. Het grote onbekende waar de ijle lucht een zuurstoftekort met als gevolg een duizeligheid kan opleveren. Een hoogte waar hij alleen een Kraanvogel of wilde Gans kon zien maar het enige wat hij zag in deze wonderbaarlijke reis naar het onbekende was de Gealle Tweety op de bank. Met de afwezigheid van de Gealle Tweety in de wedstrijd tegen Irene had de Blauwe Kat verwacht verlost te zijn van zijn stalker, d’n Hunter of hij was nu alweer aanwezig om weer een kruisje te kunnen aanteken in zijn al aardig rood gekleurde notitieboek. El Gado was kansloos op deze vrije trap en stortte van hoge hoogte hard op de grond. En dat deed pijn, niet die harde landing maar het zien van Tweety deed hem breken en een traantje wegpinken. De Glamourboys waren hierdoor niet aangeslagen en het was slecht wachten op die ene minuut waarin de nieuwe spits van de Glamourboys zijn klasse weer kon laten zien. En Bassie hoefde niet lang te wachten of zijn pen vloog weer over het papier. Een voorzet van Jochem werd door Sietse met een volley hard in het doel geschoten, de doelman was kansloos. Vijf minuten voor rust werd het zelfs 1-3, het was Jochem die met een carambole met veel effect de doelman van Rhode volkomen verraste. De Glamourtrein was op nu toeren en Bassie brulde naar de Grote Kees en Sinterklaassen papier, papier, papier en een pen. Zijn aantekenboekje was vol en de laatste inkt had hij uit zijn zilveren pen gezogen.

De wedstrijd was gespeeld, hoe Rhode het ook nog probeerde, de defensie met een beresterke Huub Strijkijzer achterin was onvermurwbaar. Halfweg de tweede helft werd het slot voorgoed op de wedstrijd gedaan door Johny Boy, met een dodelijke precisie en rust zoals in het bejaardenhuis gewoon is werd de doelman van Rhode kansloos gelaten 1-4. Bassie was ondertussen op deze tropische dinsdagavond al aan derde boekje met aantekeningen begonnen, en de Glamourtrein begon langzaam bij het zien van het eindstation vaart te minderen. De warme omstandigheden begonnen hun tol te eisen aan de oudere spelers van de Glamourboys en hiervan wist Rhode nog een maal te profiteren en werd El Gado voor de tweede keer gepasseerd 2-4. Tevreden en met een overvol boekje met aantekeningen ging Bassie huiswaarts, deze ontdekkingsreis moest nu nog een vervolg krijgen maar daarvoor moest eerst nog een gesprek met Abramovich volgen.