Skip to main content

Tips & Tricks van de spelers van A1

By 11 oktober 2017Technische zaken
In de serie Tips & Tricks op het YouTube-kanaal van WEC geven de voetballers van A1 het goede voorbeeld aan de pupillen van onze vereniging. Het eerste deel van de serie gaat over passeerbewegingen.

Het passeren van de tegenstander is niet alleen belangrijk om een situatie te creëren waarbij je als aanvallende ploeg een overtal aan spelers hebt in gevaarlijke positie ten opzichte van het team dat aan het verdedigen is, het is ook nog eens erg leuk om te zien voor het publiek, en een geslaagde uitvoering draagt bij aan het zelfvertrouwen en plezier van iedere speler!
Als speler kun je deze filmpjes gebruiken als voorbeeld om op de training, in de wedstrijd, in de tuin of op het veldje in de buurt passeerbewegingen te oefenen. Als trainer kun je de passeerbewegingen verwerken in je training tijdens oefen- en spelvormen, of je geeft ze mee als voetbalhuiswerk voor de spelers. Belangrijk bij spelvormen is dat spelers zelf keuzes mogen maken, en dat het hierbij ook fout mag gaan. De trainer stimuleert de speler om toch te blijven proberen!
Het eerste deel van de serie bestaat uit drie filmpjes. In deze filmpjes doen Mats, Alim en Aron hun favoriete passeerbeweging voor. Ook hebben ze op het einde van elk filmpje nog een gouden tip!
Mats met de Zidane Roulette: https://www.youtube.com/watch?v=vcuQLs0IqBo
Alim met de Ronaldo Schaar: https://www.youtube.com/watch?v=ttPPOvfNqdU
Veel kijkplezier!