fbpx Skip to main content

Tongelre – WEC 4-3

Vandaag de uitwedstrijd tegen nummer laatst Tongelre, wat natuurlijk strijdt tegen degradatie. Meteen vanaf de aftrap was het duidelijk dat WEC een gemotiveerde tegenstander trof die er nog voor willen gaan, om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Na 5 minuten spelen viel al de 1-0 via een aanval over rechts en kon de spits uit de voorzet knap scoren. Weer 5 minuten later was het zelfs 2-0 door een aanval dit keer over links  die bij de eerste paal kon worden binnen gewerkt. WEC werd dus snel op achterstand gezet, en kon meteen achter de feiten aan gaan voetballen. Na 15 minuten werd de aansluitingstreffer gescoord door Alim Kagermanov, en na 25 minuten was het Stef Verhoeven die de 2-2 kon binnen schieten, en daarmee de zwakke start van de wedstrijd weer kon wegpoetsen. Na 35 kwam Tongelre toch weer op voorsprong door een lange bal door de midden die door de spits over de uit zijn doel komende keeper van Oss kon spelen en daarmee de ruststand bepalen op 3-2.

Na rust een sterker WEC dat geduldig de ene na de andere aanval kon opzetten en in de 55 minuut was het al weer gelijk uit een voorzet van Stein de Laat was het Alim kagermanov die knap scoorde en daarmee de 3-3 op het bord zette. WEC bleef de betere ploeg en leek loon naar werken te krijgen nadat Stef Verhoeven onderuit werd gehaald wees de scheidsrechter naar de stip. Alim kagermanov mocht aanleggen voor zijn derde doelpunt  maar zijn inzet was te slecht en werd gekeerd door de doelman van Tongelre. Zo bleef het 3-3 en kreeg Tongelre weer hoop op een punt. Het werden er uiteindelijk zelfs 3 want in de 75e minuut werd  uit een voorzet vanaf rechts de bal vrij ingekopt, en werd de eindstand bepaald op 4-3. Een zware domper voor WEC wat door deze uitslag nog steeds niet veilig is van degradatie en dus nog aan de bak zal moeten om zich veilig te stellen van klasse behoud in de 4e klasse.