fbpx Skip to main content

Uitslag ronde 3

By 1 juli 2024Tour de France spel

Beste Tour deelnemers

Raceverslag 3e etappe:
In de eerste 5 kilometer is er nul animo om een vlucht van de dag op te tuigen. Dan vertrekt Jonas Abrahamsen met zijn ploegmaat Johannes Kulset. Bij nader inzien bedenken ze zich en ze stappen 15 kilometer later af om op het peloton te wachten.

Vervolgens blijft de boel samen totdat Fabien Grellier in de laatste 65 kilometer aan een solo begint. Hij pakt een voorsprong van een kleine minuut, maar op 28,7 kilometer van de meet is dat verschil verdampt.

Mathieu van der Poel rijdt lek in de laatste 6 kilometer en kan dus geen lead-out voor Jasper Philipsen verzorgen. Bovendien gaat de groenetruiwinnaar van vorig jaar in de laatste 3 kilometer tegen het asfalt.

In de sprint raakt Dylan Groenewegen ingesloten, terwijl Biniam Girmay verrassend naar de zege sprint. Al even verrassend is de tweede plek van Fernando Gaviria, terwijl Belgisch kampioen Arnaud De Lie als derde over de lijn flitst.

Iets verder naar achteren navigeert Marijn van den Berg zijn kopman Richard Carapaz naar de veertiende positie. Dat is genoeg om de gele trui van Tadej Pogacar over te nemen. De Sloveen staat nu tweede in dezelfde tijd, terwijl Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard, eveneens in dezelfde tijd, derde en vierde staan.

Bij WEC pakte vandaag Wijbossche Liesbeth van Oss de dagprijs, ze gaat duidelijk voor de dagprijzen ( max. 2) gezien haar sprintersploeg , dus de 1e is binnen. Evenals in de Tour heeft ook bij WEC een andere gele trui drager namelijk Hans van Gaalen, maar de weg naar Parijs (Nice) is nog lang.

De notaris is vandaag ook weer begonnen na een zwaar weekend en heeft de loting verricht voor de dagprijzen van de 1e rit, deze gaan naar Dorine Santegoeds en Conny van den Helm (sorry René !)

Wat brengt ons de dag van morgen ?

TOUR DE FRANCE 2024 PARCOURS ETAPPE 4: PINEROLO – VALLOIRE

Dinsdag 2 juli – In de 4e etappe starten de coureurs in Pinerolo om de grens naar Frankrijk over te trekken en via de Col du Galibier naar Valloire te fietsen. Klauteren in de Alpen dus, al erg vroeg in de Tour. De race is 139,6 kilometer lang en herbergt 3.600 hoogtemeters.

Voordat ze de Italiaans-Franse grens oversteken aansnijden, wacht de beklimming naar Sestrières. Die begint eigenlijk al vanaf de start, maar pas aan het einde is het echt klauteren geblazen. Dat stuk stijgt in 7 kilometer met een gemiddelde van 7,2%. Als je al eerder begint te tellen – wat de organisatie doet – kom je aan 39.9 kilometer met een gemiddelde stijging van 3,7%.

De renners rijden via de Col de Montgenèvre (8,3 kilometer à 5,9%) naar de voet van de Col du Galibier. Dat is een bakbeest van 23 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,1%. De laatste kilometer is het steilst, namelijk 9%, en vervolgens duiken de coureurs in 19 kilometer naar de finish in Valloire.

De Tour finishte eenmaal eerder in Valloire. In 2019 won Nairo Quintana vanuit de vlucht van de dag. Ook toen was de Galibier de laatste klim.

Klik hier voor de uitslag van rit 3