fbpx Skip to main content

Uitslag ronde 4

By 3 juli 2024Tour de France spel

Beste fietsers,

Vandaag heeft Tadej Pogacar laten zien waarom (bijna) iedereen ook in dit Tourspel hem als winnaar van het geel heeft aangewezen.

TOUR DE FRANCE 2024: POGACAR SLAAT DUBBELSLAG IN GALIBIER-AFDALING

Tadej Pogacar valt op 800 meter van de top van de Galibier aan en rondt de top 10 seconden voor Jonas Vingegaard. In de afdaling rijdt hij verder weg, terwijl de titelverdediger gezelschap krijgt van Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Carlos Rodriguez en Juan Ayuso. Pogacar wint de race met 35 seconden voorsprong en is weer klassementsleider. Evenepoel finisht als tweede en staat nu ook tweede. (Slideshow route/profiel)

Bij WEC wint vandaag ons nieuwe tourdirectie lid Eric Steenbakkers de dagprijs. Het geel blijft in handen van Hans van Gaalen.

De rit van morgen:  dadelijk het oranje shirt aan en dat maar aanhouden tot morgenmiddag als Dylan Groenwegen de sprint wint.

TOUR DE FRANCE 2024 PARCOURS ETAPPE 5: SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE – SAINT-VULBAS

Woensdag 3 juli – De 5e etappe van de Ronde van Frankrijk voert in 177,4 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Saint-Vulbas. De kaarten liggen goed voor de snelle mannen.

De laatste keer dat er een peloton arriveerde in Saint-Vulbas was in het Criterium du Dauphiné van 2016. Twee renners die in 2023 afscheid namen betwistten elkaar destijds de dagzege in de sprint. Nacer Bouhanni was Jens Debusschere net te snel af, terwijl Sam Bennett als derde over de streep kwam.

Saint-Jean-de-Maurienne fungeerde het afgelopen decennium tweemaal als startplaats in de Tour. Beide keren ging het om een bergetappe en dat is niet geheel verwonderlijk, want de plaats ligt aan de voet van Alpen. In 2015 ging het naar La Toussuirre (Romain Bardet-zege) en in 2019 naar Tignes (Egan Bernal).

Dit keer fietsen de renners juist de andere kant op, de bergen uit. Finishplaats Saint-Vulbas ligt aan de Rhône. En om daar te komen fietsen de coureurs over twee heuvels van niks. Op een vals plat oplopende strook na 70 kilometer na is de rest van het parcours vlak.

Klik hier voor de uitslag van rit 4