fbpx Skip to main content

Uitslag ronde 6; Nederlandse etappewinnaar

By 5 juli 2024Tour de France spel

Beste Tourliefhebbers,

Eindelijk dan de 1e Nederlandse ritoverwinning in deze Tour. Dylan Groenewegen wint de sprint van Philipsen en Girmay en dit is zijn 6e ritzege in totaal.

TOUR DE FRANCE 2024: SPRINTZEGE GROENEWEGEN IN DIJON, POGACAR HOUDT HET GEEL

De 6e etappe is een kabbelende bedoening met een furieus slot. Dylan Groenewegen stormt naar een sprintzege, terwijl Tadej Pogacars gele trui geen moment in gevaar komt. (Slideshow route/profiel

Bij WEC wint Tijn van den Bergh het dagklassement vandaag maar wat wil je ook met de aansprekende naam Piet Allegaert (11e plaats) in zijn ploeg

Hans van Gaalen blijft ook na vandaag nog steeds in het geel, al zijn de verschillen wel klein, maar de weg naar Nice is nog lang.

De (tijd) rit van morgen: Favorieten: Wout van Aert, Remco Evenepoel, Stefan Kung

Vrijdag 5 juli:

Een individuele tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin staat op de rol als 7e etappe van de Tour de France. Er liggen 300 hoogtemeters in een parcours van 25,3 kilometer.

De Ronde van Frankrijk was niet eerder in Gevrey-Chambertin, terwijl Nuits-Saint-Georges zeven edities geleden nog een etappe ontving. Destijds kwamen de renners uit Troyes, een rit van 213,5 kilometer. Toen pakte Marcel Kittel de buit voor Edvald Boasson Hagen in een fotofinishsprint, terwijl Michael Matthews als derde over de streep kwam. Het was de enige keer dat Nuits-Saint-Georges in de Tour figureerde.

Filmbeelden zijn niet nodig om te zien wie er wint in Gevrey-Chambertin, een klok volstaat. De 7e Touretappe is namelijk een individuele tijdrit. De omgeving is glooiend en het wemelt er van de wijngaarden.

Eenmaal gaat het onderweg serieus heuvelop. Het klimmetje naar Reulle-Vergy begint na 10 kilometer en stijgt in 1,6 kilometer met een gemiddelde van 6,5%. Vervolgens blijft het parcours nog een kleine 4 kilometer glooiend oplopen, waarna een afdaling naar Chambolle-Musigny voert. Vervolgens is de rest van de route vlak.

Klik hier voor de uitslag van ronde 6