fbpx Skip to main content

Uitslag ronde 9

By 7 juli 2024Tour de France spel

Beste gravelbikers,

TOUR DE FRANCE 2024: TURGIS WINT MEESLEPENDE GRAVELRACE, POGACAR HOUDT LEIDING

Jasper Stuyven valt vlak voor de laatste van veertien gravelstroken aan vanuit de kopgroep. Zijn poging strandt net na de flamme rouge. Vervolgens wint Anthony Turgis de sprint voor Tom Pidcock en Derek Gee. De klassementsrenners finishen samen en Tadej Pogacar houdt het geel.

Bij WEC was de dagprijs vandaag voor Jelle Duffhues, terwijl het geel weer om de schouders gaat van Hans van Gaalen.

Morgen heeft de Tour een rustdag dus de rit van overmorgen wordt er waarschijnlijk weer een voor de sprinters: Groenewegen Philipsen of wordt het weer Girmay ?

Dus tot dinsdagavond en geniet van de rustdag.

TOUR DE FRANCE 2024 ETAPPE 10: VOOR SNELLE MANNEN

In de Touretappe van Orléans naar Saint-Amand-Montrond liggen er amper hindernissen óp het parcours. Ze zweven er mogelijk wel boven in de vorm van wind(stoten). Waaiers, dat is eigenlijk het enige wat een massasprint in de weg kan staan. 

Saint-Amand-Montrond is een berucht windgat. Het ligt in de open vlaktes van centraal Frankrijk, dus als het een beetje waait ligt een waaierspektakel op de loer. Zoals in 2013. Toen werd het hele peloton aan flarden geblazen en verloren verschillende klassementsrenners tijd. Wel won er uiteindelijk ‘gewoon’ een sprinter: Cavendish.

De finale van nu overlapt met die van destijds, dus het zou zomaar kunnen….

Anderzijds, het waait natuurlijk niet altijd in Saint-Amand-Montrond. Twee jaar na die beruchte waaieretappe arriveerde Parijs-Nice er bijvoorbeeld na een windstille rit. Vervolgens legden de snelle mannen aan voor een reguliere massasprint. André Greipel won die, voor Arnaud Démare en John Degenkolb. De eerste gaat dit keer zeker niet winnen in Saint-Amand-Montrond (hij is met pensioen) en van die andere twee is het hoogst twijfelachtig.

Bekijk hier uitslag van ronde 9