fbpx Skip to main content

Vernietigende nederlaag Glamourboys

By 13 oktober 2020oktober 16th, 2020Wedstrijdverslagen

De Glamourboys en hun technische staf zijn het spoor bijster, weer waren de Glamourboys geen schim van het vermaarde team van weleer. Waar is de tijd gebleven dat de Glamourtrein met veel ontzag door de tegenstander bestreden ging worden, de tijd dat de Glamourtrein een dorp binnenreed en waar de pastoor al wuivend de gelouterde gladiatoren bij binnenkomst toezwaaide. Waar de naam Glamourboys als een alles vernietigende orkaan bij de tegenstander het angstzweet deed uitbreken. Maar nu na de nederlaag tegen Vorstenbosch boys stond de technische staf voor de zware taak om de Glamourboys weer op het juiste spoor te krijgen. Deze nederlaag was hard aangekomen. Maar met de komende wedstrijd tegen Ollandia moest men de Glamourtrein weer op het juiste spoor kunnen krijgen. Het zware en kleine veld van Olland was niet het droomlaken waar de Glamourboys hun sterke spel konden tonen, om dan met strakke ballen en met een hoge balsnelheid de tegenstander kapot te spelen. Het veld was te zacht en te nat en dat zou een probleem kunnen worden voor de zwaargewichten van de Glamourboys, zeker de mannen uit de kaasfabriek.

Al snel in de wedstrijd waren er kansjes voor de Glamourboys, maar Houdini was gebonden en het middenveld kon hem niet bereiken. Het gevreesde Ollandia dat al meerder keren de Glamourtrein verrast had was gebrand op een overwinning en zou hierdoor al over een geslaagd seizoen praten. Na tien minuten was er een grote tegenvaller voor de Glamourboys het was de Gazelle die kermend van de pijn op de grond lag en gelijk was er paniek bij de technische staf. Al snel gingen de handen van de technische staf panisch de lucht in, in het onrustige dolende team was hun laatste rustpunt ten gronde gegaan. Het was foute boel en dat wist Bassie zeker, het was geen bronstig geluid wat de Gazelle uitbrulde. Was het de knie van de Gazelle, was het een ongewillige bilspier die opgerekt was of was het een afgebroken roze nagel die hem de pijn deed verbijten. Het was gedaan met de Gazelle. Zo moest Pareltje al snel opdraven als stand in voor de Gazelle om de positie van laatste man in te nemen en dit was tegen het zere been van Huub Strijkijzer. Deze zag zijn lang gekoesterde droom als Chief Commander van de laatste verdedigingslijn voor de zoveelste keer in rook opgaan. En het dolend team van de Glamourboys vocht verder, meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Met de minuut werd het spel van de Glamourboys slordiger en slordiger, de ballen kwamen niet meer aan en steeds meer werd er een verkeerde oplossing gekozen en het duurde niet lang of Ollandia wist hiervan te profiteren. Slecht uitverdedigen deed de bal bij Ollandia brengen, een voorzet volgde en de Netten was kansloos 1-0. Maar ook al was het spel niet best toch bleven er ook kansen voor de Glamourboys, zo was er een grote kans voor Hans Pingel, slalommend door de defensie van Ollandia kwam hij vrij bij de eerste paal maar zijn bal verdween aan de verkeerde kant van de paal, beter had hij kunnen kiezen voor de vrijstaande Angelino op de zestien. Lang had de Netten gedroomd over een revanche bij de Glamourboys, zijn laatste beker wedstijd uit tegen Rode had hem vele natte en slapeloze nachten bezorgd en eindelijk zou hij deze nachtmerrie af kunnen sluiten met een heldenrol tegen Ollandia. Maar al snel wist d’n Netten dat deze wedstrijd hem geen heldenrol toebedeeld was. Een fout in de verdediging waar onze Chief Commander even niet opletten bracht de spits van Ollandia vrij voor d’n Netten en weer was deze kansloos 2-0. Nu moesten de Glamourboys gaan aandringen en er waren weer kansen, zo was er een vrije trap van Pareltje die de doelman van Ollandia met de vingertoppen naast het doel wist te tikken en een hard schot van Tikkietakkie die de doelman over het doel tikte, maar de achterstand bleef.

In de tweede helft waren de Glamourboys gedreven, Ollandia werd op eigen helft vastgezet en ook nu waren er al snel de eerste kansen voor de Glamourboys. Het was weer Hans Pingel die de bal aangespeeld kreeg van Angelino, maar vrij voor de doelman van Ollandia was de ingeschoten bal niet meer den een slappe terugspeelbal. Bassie en de Grote Kees waren ijzig stil, dit werd niet hun wedstrijd, dit was niet de wedstrijd waar hun tactisch inzicht spel bepalend was. De Glamourtrein zat op het verkeerde spoor. De corona was de Glamourboys niet goed gezind, werd er eerst een kampioenschap ontnomen nu was het thuisblijven op zaterdagavond wat de Glamourboys parten speelde. De mannen van de kaasplankjes hadden niet hun beste dag en vrij snel was bij hen de kaas dan ook al op. Ollandia wist hier dankbaar gebruik van te maken en uit een counter werd het tien minuten voor tijd 3-0 en weer was de Netten kansloos. Hoe d’n Baltus het ook nog probeerde om de trein op het juiste spoor te houden. Samen met d’n Tank werden hij met een matig zesje dan ook nog de man van de match. Samen met onze schuifelaar d’n Tank, die met zijn tomeloze inzet de tegenstander het dringend advies geeft zich voor de wedstrijd te voorzien van het Hex Tank 3-pad shirt. Enkele minuten voor tijd werd het zelfs nog 4-0 en strooide Ollandia nog meer zout in de wonde van de Glamourtrein.

Kwam de nederlaag tegen Vorstenbosch hard aan, de nederlaag tegen Ollandia kwam als een mokerslag voor de technische staf. Maar met een nederlaag op zak naar huis gaan is minder erg als de kantine niet open is en de 3e helft geen doorgang kan hebben. Al met al een slechte wedstrijd waar elk woord te veel aan besteed is en maar snel vergeten moet worden, de Glamourtrein is in twee weken tijd veel van zijn glans verloren. Maar misschien ligt de oplossing wel in Den Haag…