Vorstenbosch stopt Glamourtrein

By 6 oktober 2020 oktober 16th, 2020 Wedstrijdverslagen

Na de gewonnen wedstrijd tegen Irene stond nu de eerste echte test op het programma, de wedstrijd tegen mede titelkandidaat Vorstenbosch. Bassie had deze week geen kaarsje gebrand en zijn voetbalbijbel lag nog onder een dikke laag stof op zijn bijzettafeltje. Maandenlang waren de Glamourboys onaantastbaar en een nederlaag kwam in Bassie’s woordenboek niet meer voor. Zo begonnen de Glamourboys de wedstrijd zonder hun Konings duo Houdini en de Strijker, Houdini moest plaats nemen op de bank en de Strijker zat niet bij de zestien. Zo moest Bassie het deze week in de aanval doen met de Iceman en de ingehuurde de spits van veteranen twee. Met het verstek gaan van meerdere spelers moest de Grote Kees deze week weer gaan shoppen en een klein winkelkarretje was deze week niet groot genoeg, nu had hij een transport wagen nodig om zijn team te completeren.

De Glamourboys begonnen goed aan de wedstrijd en in de derde minuut was er al de eerste kans voor Angelino. Een aanval over de linkerzijde deed de bal bij Tikkietakkie komen en deze wist met zijn voorzet Angelino te bereiken maar de bal verdween naast het doel van de doelman van Vorstenbosch. De toon was gezet, de technische staf had alles vol op de aanval gezet en Vorstenbosch werd teruggedrongen. Met de aanvalsdrang van de Glamourboys kwam er veel ruimte aan de linkerzijde waar d’n Boogie alle ruimte van de wereld had om op te rukken, maar ook voor Vorstenbosch was er aan deze zijde een zee van ruimte en hier wist men dankbaar gebruik van de maken. Tevergeefs waren de waarschuwingen van de Grote Kees die zijn keel schor schreeuwde om het middenveld in positie te houden en de grote ruimtes aan de linkerzijde op te vangen. En even later was het zover. Een counter van Vorstenbosch over rechts bereikte hun spits en deze wist hier dankbaar gebruik van te maken en tikte de bal bij de eerste paal binnen, d’n Bets was kansloos 0-1. Even was er paniek bij de Glamourboys maar al snel ging het spel weer richting het doel van Vorstenbosch. Dit was waar Vorstenbosch op gehoopt had, een snelle voorsprong en een Glamourtrein die zichzelf voorbijliep. Na tien minuten spelen was het weer Vorstenbosch dat gebruik wist te maken van de fouten op het middenveld. Ronald Bijl kreeg de bal op eigen helft en zijn versnelling was Tikkietakkie te veel, wanhopig wou hij nog doorschakelen naar een hogere versnelling, maar Tikkietakkie kwam niet meer uit zijn parkeerstand en de midhalf van Vorstenbosch denderde door de defensie van de Glamourboys. Met een schitterend schot verdween de bal in de linkerbovenhoek, d’n Bets was kansloos op deze wereldgoal.

Een domper voor de technische staf, een 2-0 achterstand en een tegenstander die op een slimme manier de Glamourboys uit wisten te spelen. Was het een tactisch fout van de technische staf, was het de stilte op het verlaten sportpark waar normaal de Glamourtrein vooruit gestuwd wordt door het opzwepend gezang van de aanwezige supporters of was het toch een betere tegenstander die de oorzaak waren van deze snelle achterstand. Na de 2-0 nam de Grote Kees zijn beslissing, even ging hij in nog overleg met Bassie en het duurde niet lang of Tikkietakkie kon plaats nemen op de bank. D’n Baltus kwam in de ploeg en de Schaver schoof door naar het middenveld. Deze wissel bracht meer rust bij de Glamourboys en de kansen kwamen er weer, toch moest men oppassen met de ruimte die er aan de linkerkant was. Al snel was er de eerste kans voor de Glamourboys een vrije trap van Pareltje ging richting de linkerbovenhoek maar het was de doelman van Vorstenbosch die de bal met een sierlijke duik uit de bovenhoek wist te pakken. Maar ook d’n Bets mocht zijn kunnen tonen op enkele inzetten van Vorstenbosch. De Glamourboys begonnen het spel steeds meer onder controle te krijgen en de kansen kwamen weer. Al snel was er weer een kans voor Angelino maar hij zag zijn schot gestopt door de doelman van Vorstenbosch. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft was er de grootste kans voor de Glamourboys om weer terug te komen in de wedstrijd, een schot van Angelino werd met de handen geblokt en een strafschop was het gevolg. Het was Pareltje die de verantwoording nam, maar zijn hard ingeschoten bal werd gestopt door de doelman van Vorstenbosch.

In de tweede helft ging het spel vooral op en neer en waren er kleine kansen aan beide zijde, maar echt gevaar was er aan geen van beide zijde. De Glamourboys gingen richting een pijnlijke en onverwachte nederlaag en bijsturen was er niet meer bij. Gelaten stonden Bassie en de Grote Kees naar een stuurloze Glamourtrein te kijken. Met nog tien minuten te voetballen werd de geblesseerde Geert vervangen door d’n Tank, een wanhoops wissel van de technische staf, maar het bleek een meesterlijke zet. De Glamourboys kregen meer overwicht en de kansen kwamen er zelfs voor de Glamourboys, de eerste kans was er voor de Gazelle maar zijn harde schot werd vakkundig gestopt door de doelman van Vorstenbosch. Langzaam, ging de wedstrijd naar zijn einde en met het verstrijken van de minuten groeide de frustraties, de scheidsrechter kreeg het drukker en drukker. Vijf minuten voor tijd was er eindelijk de aansluitingstreffer van de Glamourboys een losse flodder van d’n Tank viel op het hoofd van de Iceman en de bal stuitte voor de voeten van Houdini. Deze bedacht zich geen moment en met een harde volley was de doelman van Vorstenbosch kansloos 1-2. Nog eenmaal moesten de Glamourboys voluit richting het doel van Vorstenbosch maar de druk was te hoog en het tempo te gejaagd. Het was al lang geleden dat de Glamourboys een nederlaag te verduren hadden en het was lang geleden dat de Glamourtrein genoegen moesten nemen met een nog betere geoliede machine. Voor de technische staf is het deze week uithuilen en de jongens weer motiveren voor de volgende wedstrijd