Vorstenbossche Boys 3 – WEC 5 4 – 4

We speelden in Vorstenbosch tegen de medekoploper, de club waar Ruud trainer is. We moesten 2 spitsen op het halfveld laten spelen, iets wat ze goed gedaan hebben. Het was een knotsgekke wedstrijd maar wel eentje om er eens goed voor gaan te zitten. We hebben genoten van de werklust van ons team, er werd geweldig gestreden. We hadden ook een goeie scheidsrechter een bekende van velen. We kwamen door een heel mooie aanval op voorsprong via Ruud en Dennis kwam de bal bij Clint en die legde hem perfect op het hoofd van Sietze en kassa, trillend netje en weer een voorsprong. Maar hun waren ook uit het goed hout gesneden en kwamen terug in de wedstrijd en zelfs op voorsprong 2-1 achter. Nog voor rust kwamen we via Rob en een knietje van een tegenstander op 2-2. We verloren in de eerste helft onze doordrammer Diego Costa alla Sietze, de door bijter maar het schoot in de hamstring en dan kan zelfs Nico Verhoeven niet meer doorgaan, ook onze piranha man die altijd vol werklust zit nm Edward ook hij kreeg de steken in de hamstring, beide krijgen een rondleiding bij Bavaria want Edward had dat zaterdag gemist, misschien ligt het wel daaraan.

Na rust kwamen er kansen aan beide zijde maar de keepers deden hun werk voortreffelijk, onze Roy alla Buffon gooide zich voor gevaar van eigen leven enkele keren geweldig in de strijd. Dat we meer pressie en meer snelheid in de ploeg hadden kwam ons heel goed uit. Bertje heeft genoten van Neville, maar iedereen heeft genoten van Tim en Dennis deze veroverden veel ballen die wij normaal niet hadden gehad, eerlijk is eerlijk ze zijn zo snel dat ze zeker samen meer dan 10 keer voor hun tegenstander kwamen en er met dat ronde ding vandoor gingen. Dat Clint en Jan niet in de spits actief waren had zijn redenen maar ook hun speelden goed, jammer dat Jan op het laatst niet meer de kracht had om keihard uit te halen. Je zag het paasvuur werd een vlammetje. Wat Clint betreft ja zeg het maar, soms oogt hij wat karig en soms doet hij je denken aan het Russisch ballet, als een zandloper vol met engelen is hij heel onvoorspelbaar maar opeens is hij daar, als een dartelend veulen en soms lijkt onze spits een operaliefhebber die verdwaald is op een housefeest. Zijn kwaliteit is dat hij van niks iets kan maken. Zal de veer iets kleiner maken, min puntje is het mee verdedigen. De tweede die we deze keer onder de loep nemen is Ronald degene die tot nu toe het meest heeft gespeeld een speler die nooit zeurt, achterin zijn mannetje staat indien nodig als pinchhitter kan worden ingezet, goeie trap in de benen heeft en vanaf de stip durft Bertje te kijken als hij hem neemt ook nog goed met de kop dus daarom speelt hij iets meer dan andere. Wat beter kon zijn is het coachen tijdens de wedstrijd en de over mijn lijf mentaliteit, bezat hij beide dan zouden we gesproken hebben over een ex prof voetballer. Dan weer de wedstrijd, we kwamen door een rush van Neville die in de 16 werd gepakt door een benutte strafschop van Roland en een perfecte corner van weer Neville welke fantastisch door de man van de wedstrijd Edwin werd ingekopt met 2-4 voor nog 15 min op de klok wat er 20 werden want 2 keer waren ze de bal voor lange tijd kwijt. Dat het toch 4-4 werd ja het waren prachtige goals zeker die derde van hun, maar toch was het weer zoals in andere wedstrijden we gingen voor de vijfde, verspeelde veel energie en kwamen niet meer tijdig terug.

Bertje weet het ook niet meer, ja de oplossing is er wel 2 x 35 minuten maar dat is nu eenmaal niet het geval. Wel kon je aan ons spel zien dat we geen wedstrijd op slot kunnen gooien, jammer maar het is nu eenmaal zo, we missen op het veld een echte leider die de boel coacht, die jongens terug roept die van nature gaan voor die banaan maar nu kregen we een koekje van eigen deeg. Er werd geroepen in je rug maar niemand riep bij een voorsprong van 2 goals blijven het hoeft niet geen risico nemen, laat hun maar komen maar geef niet die ruimte die we nu gaven, ze maken onherroepelijk foutjes en daar hadden we op moeten loeren de laatste 20 min. Toch wil ik de gehele ploeg een groot compliment geven voor het vertoonde spel maar vooral voor de werklust, ja de een heeft meer power en over mijn lijk mentaliteit dan de ander maar dat is bijna in elk team het geval. Dan nog de allerbeste man van het sportpark daar in Vorstenbosch dat was onze bierbrouwer Robbie Donkers, geweldig goed gedaan Robbie en ook nog bedankt voor het lekkers uit Lieshout na de wedstrijd.

Bertje