fbpx Skip to main content

Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

By 26 juni 2023Activiteiten

Zaterdag 24 juni hebben we het seizoen bij WEC weer afgesloten met het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Op een zonovergoten sportpark De Glorie waarin iedereen zich snel onder de parasols en ons overdekte terras begaf was de sfeer direct goed. Het openingswoord van voorzitter Bart van Erp volgde en dankte hierin alle vrijwilligers voor hun inzet, maar ook de buurt die uitgenodigd was voor het begrip van de parkeeroverlast van afgelopen jaar. De vrijwilligers konden zich aanmelden vanaf 16.00 uur om deel te nemen aan een activiteit. Deze bestond dit jaar uit een aantal oud Hollandse spelen. Om 16.30 uur werd onder onze spelleider John de Mol afgetrapt en ging men in 5 groepen de spelletjes fanatiek uitvoeren. Onder het motto het lijkt makkelijk, maar is het toch niet, werd er gestreden in hun eigen groep maar ook tegen de andere groepen. Nadat John om 18.00 uur de eindstand had bepaald werd de uitslag bekend gemaakt. De groep onder aanvoering van Ad Spierings waren de winnaars met een half punt van de nummer 2 en zij kregen de medailles en de champagne uitgereikt. Vanaf 17.30 konden de mensen zich vooraf aanmelden om bij het eten aanwezig te zijn. Hierdoor werd de middag steeds drukker. Met de bakkunsten van Ruud van Dartel, John de Mol en Hans Peeters met hulp van ons Truus uit de keuken kon iedereen genieten van broodjes hamburger (speciaal), stokbrood met kip- of varkenssaté en met friet. Naast Truus willen we ook Eric niet vergeten die gedurende de avond de nodige flesjes drinken voor eenieder verzorgde.

Vanaf 20.00 uur was er gelegenheid om wat na te kletsen over het afgelopen seizoen. Van die gelegenheid maakte de voorzitter gebruik om John Claassen en Marcel van den Bogaart in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren in de diverse commissies en daarvoor nog in het bestuur.

Zoals gebruikelijk wordt tijdens dit feest ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Na een aantal hints van de voorzitter werd het voor een aantal aanwezigen en de persoon in kwestie steeds duidelijker. Hij heeft enkele jaren deel uitgemaakt van het hoofdbestuur als wedstrijdsecretaris, hij staat elke zondag langs de lijn met zijn elftal als coach, grensrechter, verzorger etc. , hij was ook jarenlang een stuwende kracht in de activiteitencommissie, zeker wat betreft het mede organiseren van de quiz avonden en de thema feestjes. Daarnaast heeft hij ook zitting gehad in de WEC 60jr. commissie en nu 15 jaar later is hij wederom een zeer belangrijke kracht in de 75jr. commissie van WEC. Daarnaast is hij al enkele jaren voorzitter van de supportersvereniging van WEC en naast de lotjes op zondag, helpt hij mee met het Tour de France spel en de jaarlijkse fietstocht en kaartavonden. Afgelopen zondag was hij nog actief als vrijwilliger om het parkeren mee te regelen.

De vrijwilliger van het afgelopen seizoen is CHRIST-JAN VAN DER HEIJDEN.

Met bloemen, oorkonde en cadeaubon werden Christ-Jan en echtgenote in het zonnetje gezet. Voor iedereen een terechte kanjer!

Aansluitend werden de uurtjes gevuld met vele spelers die elkaar uitdaagde met een spelletje pétanque, op onze baan genaamd, La Gloire, waar het fanatisme van afdroop. Men schaamde er niet voor om met een lach de ballen op de voet van de tegenstander te laten vallen.

Al met al een geslaagde middag en avond waarbij de opkomst toch wat achterbleef t.o.v. vorig jaar. Komend jaar zal het bestuur eenieder in het begin van het nieuwe kalenderjaar deze datum al mededelen waardoor men er al eerder rekening mee kan houden.