fbpx Skip to main content

WEC 1 overklast VCB

By 30 september 2019Wedstrijdverslagen

WEC speelde afgelopen zondag haar eerste uitwedstrijd tegen het onbekende VCB uit Biezemortel. Na de verloren thuiswedstrijd van vorige week was WEC erop gebrand om een goed resultaat te behalen. Deze wedstrijd stond ook in het teken van de rentree van Milan Santegoeds na een zware knieblessure. De thuisploeg begon heel fel aan de wedstrijd maar kwam op een afstandsschot na niet tot echte kansen. WEC had daarna een licht veldoverwicht zonder echt grote kansen te creëren. In de 24e minuut mocht Alim Kagermanov een corner nemen. Deze werd bij de eerste paal weggehaald maar de bal belandde opnieuw bij Alim Kagermanov die de bal panklaar voor het doel gooide waar Rob van de Ven klaar stond om de bal in te koppen. Omdat Rob duidelijk zichtbaar met twee handen in de rug werd geduwd had de scheidsrechter geen andere mogelijkheid dan voor een penalty te fluiten. Steef Rovers schoot deze hard en zuiver binnen: 0-1. Een minuut later kwam weer na een goede actie van Alim Kagermanov over de rechterflank de bal bij Youri Verbakel. Deze wist Steef Rovers te bereiken maar deze stuitte helaas op de goed uitkomende VCB doelman. Weer twee minuten later was het Yanno van der Heijden die met een geweldige steekbal Youri Verbakel alleen voor de keeper zette. Deze liet de keeper met een mooie stiftbal kansloos: 0-2. In de dertigste minuut een prachtige aanval van WEC. Via een combinatie tussen Alim Kagermanov en Steef Rovers komt de bal bij Rob van de Ven die niet zelfzuchtig is en de bal keurig breed legt op de vrijstaande Youri Verbakel die gemakkelijk de 0-3 ruststand binnen kan schieten.

WEC gaat in de tweede helft op dezelfde voet verder. In de 46e minuut is het alweer raak. Door goed doorjagen van Luuk Teunissen komt Steef Rovers in balbezit en deze gaat met een soepele beweging voorbij aan zijn directe tegenstander. De daaropvolgende voorzet wordt heerlijk door Youri Verbakel met binnenkant voet in de kruising wordt getikt en daarmee is zijn hattrick compleet. Even later was het wederom Steef Rovers aan de linkerflank die met een afgemeten voorzet Yanno van der Heijden bereikt die 0-5 binnen kan tikken. VCB kan dan nog een keer gevaarlijk worden maar het schot beland op de lat. Even later valt bijna de 0-6. Een diepe bal van Rowan van Bergen wordt slecht verwerkt door de keeper van VCB en belandt op zeker 35 meter bij Youri Verbakel. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal op doel. De binnenkant van de paal staat een nieuwe WEC-treffer in de weg. In de 90e minuut een prachtig slotakkoord van WEC. De ingevallen Rick Vos die de bal voor zijn voeten krijgt en vanaf 25 meter verwoestend uithaalt waardoor de eindstand op 0-6 komt.

Coach Stefan Hesemans: “We hadden weinig te duchten van VCB. We waren effectief voor het doel. Bijna elke goede kans vloog tegen de touwen en dan is het lekker voetballen. We hebben de score geleidelijk aan uitgebreid en ik ben te spreken over onze manier van spelen”. WEC heeft zich op een geweldige manier gerevancheerd op de eerdere thuisnederlaag. Komende zondag komt het sterke Avesteijn op bezoek bij WEC. Hopelijk kan WEC het hoge niveau in deze wedstrijd vasthouden.