WEC 1 pakt 3 punten tegen VOW

Op Super Sunday bij WEC was het niet alleen genieten van het mooie weer, maar werden ook mooie resultaten behaald door de verschillende elftallen.  Zo begon de dag met een 1-0 overwinning van  Dames 1. Hierna speelde WEC 3 tegen Udi 19-7 en ging met de 3 punten aan de haal 2-1. Daarna was het de beurt aan WEC 2 tegen koploper ERP 3. Dit werd een knappe 2-2. Waarna als slotakkoord WEC 1 mocht aantreden voor de derby tegen VOW 1. WEC ging goed van start en speelde een puike 1e helft en kwam dan ook verdiend op 1-0 door een doelpunt van Stef Verhoeven. De spaarzame kansen die VOW kreeg werden door goalie Jasper van Oss goed gekeerd, waardoor de ruststand werd bereikt 1-0.

Na rust een ander VOW die het WEC steeds moeilijker maakte om onder de druk uit te spelen, maar ondanks dat, was het WEC dat een paar mogelijkheden tot scoren kreeg via Steef Rovers en Stef Verhoeven, maar deze werden  door keeper van Zutphen van VOW goed gekeerd. In de 65e minuut kwam VOW uit een hoekschop op 1-1. Maar WEC gaf niet op en ging weer ten aanval, en dat resulteerde in een vrije schop net buiten het strafschopgebied van VOW. Uit de voorzet van Yanno van der Heijden leek iedereen de bal te missen maar daar  kwam  Milan Santegoeds bij de 2e  paal, die de bal tegendraads met een stuit  in de lange hoek kon koppen en zo de 2-1 op het bord bracht.  De laatste 20 minuten waren daarna super spannend en kreeg VOW nog wat kleine kansen maar die werden allemaal gekeerd door keeper van Oss, en gaf de verdediging geen krimp meer. Eindstand 2-1.

“Eindelijk trekken we een wedstrijd over de streep, ik ben trots op de jongens. Door de dj en de grote hoeveelheid supporters was het één groot feest. Na de 2-1 kreeg Milan een hoop bier op zijn kop, maar dat maakte niet veel uit”, vertelde WEC-trainer Henry van Wanrooij. Voor WEC drie hele belangrijke punten om richting de veilige middenmoot te gaan en de tweede overwinning op rij.  Reden genoeg om er nog een gezellige middag met de JUNGLE PARTY van te maken!