WEC 1 speelt gelijk tegen Pusphaira

By 27 september 2021 Wedstrijdverslagen

WEC 1 heeft haar eerste competitiepunt behaald tegen het onbekende Pusphaira uit Eindhoven. Pusphaira is een studentenvereniging van de TU Eindhoven maar wel een met 12 senioren- en 4 dameselftallen. Gezien de resultaten van de tegenstander in de beker, was trainer Henry van Wanrooij er niet gerust op, en verwachte een zware middag. Maar het tegendeel was waar, en was het WEC dat met veel balbezit de meeste dreiging naar het doel van de tegenstander zette. Halverwege de eerste helft leek WEC de leiding te nemen na een mooie goal van Noud Heijmans na doorkoppen van Thomas van de Sangen. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Verder werden er niet veel kansen gecreƫerd , en kreeg onze keeper Jasper van Oss ook weinig te doen in zijn goal.

Na de rust een zelfde beeld als in de eerste helft, WEC dat ten aanval ging op zoek naar de openingstreffer, en Pusphaira dat loerde op de counter. Met invallers Steef Rovers en Julian van Thiel kwam er meer en meer dreiging. Het leverde WEC een aantal mooie kansen op maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Ook Jasper van Oss moest nog een keer optreden bij een van richting veranderd schot, maar was zeker en pakte de bal klemvast. Helaas werd er niet meer gescoord en bleef het bij 0-0.
In ieder geval een puntje om te beginnen, en op naar de eerste derby van het seizoen volgende week tegen VOW, waar we weer veel strijd zullen gaan leveren, en hopen op een mooi resultaat.