WEC 1 verliest van feller Mariahout

By 11 september 2017 Wedstrijdverslagen

We hebben onze tweede bekerwedstrijd uit gespeeld tegen oude bekende Mariahout. Een ploeg die vorig jaar nog in de competitie actief was tegen WEC. Ook ene ploeg waarvan je vooraf weet dat ze stevig voetballen, fel in duels zijn en daarin veel brutaler en slimmer zijn dan WEC. Dat zie je in deze wedstrijd weer terug. WEC is de beter voetballende ploeg , heeft meer balbezit en probeert voetballend tot kansen te komen. Op momenten dat het dreigend wordt weet Mariahout dit tijdig te keren al dan niet met een slimme overtreding. Hierdoor kan WEC zeker in de 1e helft maar moeilijk tot kansen komen en komt het niet door de verdediging van Mariahout. Mariahout komt in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong dit overigens na een overtreding van Mariahout die niet door de scheidsrechter als zodanig beoordeeld werd. Door balverlies weet Mariahout met een simpele steekpass snel het doel van WEC te vinden en kan zo op 1-0 komen. Dit is ook tevens de ruststand.

Na de rust een iets beter WEC, het weet al heel snel de 1-1 op het scorebord te zetten. Na een vlotte aanval over de rechterkant is het uiteindelijk Elmo Kuijpers die een prima voorzet aflevert op de mee opgekomen Kaunda Leermakers die de bal achter de keeper weet te krijgen 1-1. De supporters zitten nog niet terug op de stoel of Mariahout heeft de 2-1 alweer gescoord. Slordig balverlies aan WEC zijde geeft Mariahout de mogelijkheid om makkelijk een bal te spelen op de volledig vrijstaande spits die op dat moment de 2-1 scoort.

Na 65 minuten spelen kan Mariahout wederom profiteren van slordigheden bij WEC. Ze weten de spits diep te sturen en die mist oog in oog met Luuk Santegoeds niet en scoort de 3-1. Het lijkt erop dat WEC deze wedstrijd niet meer kan kantelen. Echter komt Mariahout na 73 minuten spelen met 10 man te staan nadat deze speler zijn 2e gele kaart kreeg in de wedstrijd. Voor WEC het teken om een offensief te starten. Echt van de grond komt deze niet maar toch weet het nog een aantal kansjes te creëren. De grootste is misschien wel voor Milan Santegoeds. Mee opgekomen vanuit de verdediging krijgt hij ene goede kopkans maar mikt naast. Ook de keeper van Mariahout weet met één hand de bal voor het hoofd van Roy Verbakel weg te plukken en voorkomt daarmee de 3-2. Beide voorzetten worden gegeven door Elmo Kuijpers. In de 83e minuut weet Julian van Thiel aan de linkerkant door te komen en levert een prima voorzet af op Kaunda Leermakers die bal met een mooie volley prima afrondt laag in de hoek 3-2. Verder komt WEC niet deze wedstrijd en sluit het af met een nederlaag. Volgende week zondag staat de derby tegen Avanti op het programma. Een mooi affiche om de punten in eigen huis te houden.