WEC 1 verliest koppositie

WEC is er niet in geslaagd haar koppositie in de 4e klasse te behouden. De wedstrijd tegen NLC’03 werd onverdiend met 1-3 verloren. Toch had WEC de nederlaag aan zich zelf te danken. WEC was vanaf het begin de bovenliggende partij. Dit leidde echter in de eerste helft niet tot grote kansen. Ook had WEC de pech dat de scheidsrechter zijn vizier niet scherp had staan. Hij verzuimde WEC een doelpunt toe te kennen na een kopbal van Rob van de Ven, die duidelijk over de doellijn was. Vlak voor rust sloeg het noodlot toe. NLC’03 kreeg een vrije trap en WEC trainer Bas van de Veerdonk had zijn team nog zo gewaarschuwd voor de gevaarlijke standaardsituaties van NLC: “En dan geven we nog zo’n domme vrije trap weg.” De bal werd hard voorgezet waarna A-junior Jelle Fransen de 0-1 scoorde.

Na rust zette WEC NLC’03 vanaf het begin af aan onder grote druk en NLC’03 kwam er niet meer aan te pas.. WEC kreeg enkele grote kansen en toen Rob van de Ven de 1-1 scoorde leek alles toch nog goed te komen. Het was echter NLC’03 dat onverwacht op voorsprong kwam. Een lange bal kwam na een aantal missers in de WEC defensie bij Bart van de Hurk terecht en die scoorde beheerst de 1-2. WEC ging nu alles of niets spelen maar de gecreëerde kansen waren niet aan de WEC voorwaartsen besteed. In de laatste minuut kreeg WEC nog een vrije trap waarbij ook keeper Luuk Santegoeds mee naar voren trok. Toen de voorzet door NLC’03 werd afgeslagen was het een koud kunstje voor Bart van de Hurk om voor een leeg doel de eindstand op 1-3 te bepalen.

WEC-trainer Bas van de Veerdonk toonde zich na afloop teleurgesteld maar ook tegelijk verre van verslagen. Van de Veerdonk: “Reken er maar op dat we zondag ‘retescherp’ zijn. Vandaag lukte het net niet, dat kan een keer gebeuren”. WEC staat nu voor de moeilijke opgaaf om komende zondag tegen nummer drie FC Schadewijk en de week daarop tegen koploper Nulandia een goed resultaat te behalen.