WEC 1 verliest van SC Elshout

By 23 september 2019 Geen categorie

WEC speelde haar eerste competitiewedstrijd tegen het onbekende SC Elshout. WEC begon slordig aan de wedstrijd. De bal werd snel verloren en SC Elshout won de meeste duels. Dat leverde al snel een grote kans op voor de bezoekers. Een voorzet vanaf de rechterkant kon vrij ingekopt worden door de nummer 10 van SC Elshout maar met een katachtige reactie van doelman Jasper van Os bleef het 0-0.

Daarna ging het gelijk op. Pas aan het einde van de eerste helft ontstond er gevaar voor beide doelen. In de 43e minuut was het Elshout dat kon profiteren van slordig balverlies van WEC en nummer 10 Thom van Delft van SC Elshout nu wel de 0-1 kon aantekenen. WEC leek dit tegendoelpunt nodig te hebben om wat beter in de wedstrijd te komen waardoor ook heel snel de gelijkmaker kon worden gemaakt. In de 44e minuut was het Alim Kagermanov die alleen op de doelman van SC Elshout af kon gaan en beheerst de bal in hoek kon schuiven: 1-1. Dit leek de ruststand te gaan worden maar WEC liet zich net voor rust toch nog verrassen. Na een lange bal van achteruit was het wederom Thom van Delft die daar het beste op reageerde en vanuit een moeilijke hoek met links de bal prachtig achter de kansloze Jasper van Os in de kruising schoot. De ruststand was dan ook 1-2.

In de tweede helft ging WEC wat geforceerd op zoek naar de gelijkmaker wat maar dat leverde heel weinig gevaar op zodat SC Elshout gemakkelijk overeind bleef. Pas tegen het einde van de wedstrijd lukte het WEC nog een paar keer gevaarlijk te worden maar doelpunten leverde dat niet meer op. SC Elshout hield de 1-2 voorsprong vast en kon zodoende de punten mee naar Elshout nemen. WEC kon het goede spel in de voorbereiding en het behalen van de volgende ronde in de beker met een knappe overwinning op Schijndel helaas niet voortzetten in de eerste competitiewedstrijd.

Volgens WEC-trainer Stephan Hesemans heeft zijn team de wedstrijd verloren op basis van de eerste helft. ”Vanaf het begin liepen we achter de feiten aan. Vooral op fysiek gebied troefde SC Elshout ons af. Ik schrok een beetje want ik weet wat we kunnen. In de tweede helft hebben we wel een stuk beter gespeeld alleen toen was het kwaad al geschied.” De trainer baalde vooral van de nederlaag omdat deze volgens hem onnodig was. “We hebben voetballend te weinig gebracht. Het is doodzonde dat we deze wedstrijd verloren hebben want in de voorbereiding hebben we echt goed gespeeld. Als ik naar die wedstrijden kijk dan speelden we in de voorbereiding gewoon beter dan dat we nu deden. Ik hoop dat volgende week wel laten zien wat we in huis hebben.”