fbpx Skip to main content

WEC 1 wint swingend en gaat door naar de volgende ronde!

By 22 oktober 2023Wedstrijdverslagen

Na een lange reis voor WEC 1 kwamen we aan bij Sportpark de Heikuul in Gennep. Hier stond de ploeg van hoofdtrainer Henry van Wanrooij een wedstrijd te wachten tegen een team met twee bijzonderheden. De trainer van Vitesse’08 is oud-Eredivisie scheidsrechter Reinold Wiedemeijer en oud-VVV speler ‘De Maldini van de Koel’ Niels Fleuren.

In een enerverende bekerwedstrijd tussen Vitesse’08 en WEC gaven beide teams alles wat ze in zich hadden. WEC bleek echter oppermachtig en kon met een overtuigende 0-5 overwinning terug naar sportpark De Glorie.

De wedstrijd begon met Vitesse’08 die al na 25 seconden een veelbelovende kans creëerde. Een hoge vuurpijl eindigde op het hoofd van de spits, slechts vijf meter van keeper Jasper van Oss. Maar Jasper redde de bal met een spectaculaire reflex en hield zijn doel schoon.

In de 13e minuut vroeg WEC om een penalty na vermeend vasthouden aan Danny Verbakel, maar de scheidsrechter wuifde de protesten weg.

Het was echter WEC dat in de 20e minuut de voorsprong nam, met Danny Verbakel als doelpuntenmaker. Een perfect uitgevoerde corner van Alim belandde bij de tweede paal, waar Danny Verbakel volledig vrij stond. Hij nam de bal vol op zijn pantoffel en schoot deze met precisie in de verre hoek, waarmee de stand op 0-1 kwam.

Slechts twee minuten later vergrootte WEC hun voorsprong tot 0-2. Een prachtige aanval met een beslissende pass van Lukas Verbruggen, nadat Alim Kagamarov de aanval goed voorbereidde. Roan van Bergen stond op de juiste plek om de bal langs de doelman te schieten.

In de 30e minuut lanceerde Danny Verbakel een lange bal vanaf de middenlijn, waardoor Alim in een kansrijke positie werd gezet. Helaas kon Alim de bal niet onder controle krijgen voor het doel.

In de 36e minuut kreeg Vitesse een vrije trap op 20 meter van het doel, maar keeper Jasper van Oss had zijn muur goed opgesteld en de bal ging naast het doel.

Vijftien minuten in de tweede helft vergrootte WEC hun voorsprong tot 0-3. Danny Verbakel maakte een schitterende soloactie en gaf een perfecte voorzet richting Alim, die de bal simpelweg in het net tikte.

De tweede helft werd gekenmerkt door prachtige aanvallen van WEC. Maar in de 65e minuut was het verdediger en aanvoerder Kwint Kusters die uitblonk met een geweldige verdedigende actie, waarbij hij zijn lichaam opofferde om een schot van Vitesse te blokkeren.

In de 70e minuut zorgde WEC voor de 0-4. Het leek wel een counter uit het boekje. Danny Verbakel onderschepte de bal na een afzwaaier van een corner en dribbelde met verve richting het doel. Uiteindelijk gaf hij de bal perfect mee aan Alim, die op zijn beurt een nauwkeurige voorzet gaf aan de goed meegelopen Stijn, die de bal knap binnenkopte.

In de 85e minuut behaalde WEC opnieuw succes met een corner die kort werd genomen op Stan Korsten. Kwint Kusters was alert en tikte de bal in het doel na een schot van Stan Korsten.

Met de 0-5 voorsprong op het scorebord besloot WEC enkele spelers, waaronder Kwint Kusters en Danny Verbakel, te sparen en gunde wat speeltijd aan spelers van WEC 2, zoals Danny van Kemenade en Luuk Santegoeds.

Al met al was het een geweldige prestatie van WEC, met prachtige doelpunten en verdedigende hoogstandjes. Deze overwinning zal ongetwijfeld de boeken ingaan als een gedenkwaardige bekerwedstrijd voor het team.

Volgende week de thuiswedstrijden van WEC 1 en 2 tegen Mariahout en Juliana Mill. Tot dan op sportpark De Glorie!