WEC 1 wint van titelkandidaat DVG

Deze zondag moest WEC het in Liempde opnemen tegen DVG. De ploeg uit Liempde had een goede reeks overwinningen neergezet en wordt getipt als een belangrijke titelkandidaat. Na een minuut stilte voor Peter van der Velden, jarenlang lid van WEC en dit weekend na een ziekbed overleden, startte de wedstrijd.

WEC nam direct het initiatief. DVG beperkte zicht tot verdedigen en probeerde WEC met vlijmscherpe counters te verrassen. WEC was met een ingooi van Mark Smits gevaarlijk in de elfde minuut. Rob van de Ven verlengde waarna de van achteruit opgekomen Roy Verbakel de bal over het doel werkte. Net ervoor en erna was DVG vanuit de omschakeling dicht bij een treffer. Doelman Luuk Santegoeds behoedde WEC echter tot twee maal toe voor een tegendoelpunt. WEC bleef het spel domineren en net voor rust kreeg de ploeg uit Wijbosch loon naar werken. Mark van Os legde een bal diep weg. Een verdediger van DVG leek deze inzet makkelijk te kunnen onderscheppen. Hij tastte echter mis waardoor Gijs van de Boogaard alleen op het doel van DVG af kon. De WEC-spits, tot dan toe nog niet al te gelukkig in zijn acties, bleef uitermate cool. Hij omspeelde fraai de keeper en rondde bekwaam af; 0-1. Een heel fijn moment om te gaan rusten.

Na de thee ging WEC gewoon door met aanvallen. De aanvallen werden regelmatig afgevlagd en afgefloten voor (vermeend) buitenspel. WEC liet zich echter niet te veel afleiden en ging door op zoek naar een tweede treffer. In de 20e minuut kon de doelman van DVG een vrije trap van Mark Smits nog verwerken tot hoekschop. Vijf minuten later ging Mark van Os goed door op links. Hij speelde Gijs van de Boogaard in, die op zijn beurt Yoeri Verbakel in stelling bracht. Ook zijn schot werd geblokt en tot corner verwerkt. Een kwartier voor tijd volgde de zoveelste aanval voor WEC. Gijs van de Boogaard werd op zo’n 25 meter van het doel aangespeeld. Hij zocht naar een mogelijkheid om de bal af te spelen maar vond die niet. Aangezien hij ook niet kort genoeg gedekt werd, besloot hij dan maar zelf uit te halen. Met een droog schot in de linker benedenhoek liet hij de DVG-doelman kansloos, 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. DVG probeerde nog van alles maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. De WEC-defensie stond als een huis. Ver in blessuretijd kreeg DVG nog een bal op de paal maar dichter bij een goal kwam de formatie uit Liempde niet.

Het bleef 0-2 en WEC kon terecht drie punten bijschrijven. Daarmee handhaaft de ploeg uit Wijbosch zich op de zesde plek. Volgende week komt het onvoorspelbare Vorstenbosche Boys onder leiding van oud-WEC-trainer Ruud Fleskens in Wijbosch op bezoek.