WEC 2 eindigt in middenmoot

In de laatste wedstrijd van het seizoen trad WEC thuis aan tegen Blauw Geel ’38 5. Deze wedstrijd stond ook in het teken van een aantal spelers die afscheid van de selectie nemen. Een mooie reden om de wedstrijd tegen de nummer 4 uit de kompetitie te verslaan. De eerste minuten ging het gelijk op en had WEC moeite om de goede posities in de verdediging in te nemen. Dit leidde in de 10e minuut tot een corner voor Blauw Geel. Deze verdween direct in de verre hoek over keeper Jasper van Oss in de goal waardoor de bezoekers uit Veghel met 0-1 voor kwamen. WEC bleef aanzetten en al in de 19e minuut was het Carlo van Nuland die op een assist van Roel van Wordragen de bal prima achter de keeper van Blauw Geel werkte en daarmee de stand op 1-1 bracht. Drie minuten later kreeg Carlo van Nuland de gelegenheid om de stand op 2-1 te brengen na een dieptepas van Stan van der Meerakker. Helaas miste deze doel. In de 31e minuut kreeg Carlo van Nuland kans nummer 3, Na wederom een dieptepas ditmaal van Roel van Wordragen op Niels van der Looij kwam diens voorzet voor de goal en ook deze kans ging voorlangs. Nadat een speler van Blauw Geel een gele kaart had gekregen wist de verdediger na een rush van eigen helft alleen op Jasper van Oss af te lopen en de bal in de hoek te schuiven en daarmee de stand op 1-2 te brengen. Een minuut later kreeg een tweede speler een gele kaart en opnieuw scoorde Blauw Geel op bijna identieke wijze en daarmee kwam de stand op 1-3. Met twee man minder moest WEC toch laten zien dat ze sterker waren en een minuut voor rust kreeg WEC nog een corner. Deze werd door gelegenheidsaanvoerder Danny van Kessel genomen. De bal kwam bij Wout Maas terecht die met een prachtige volley de 2-3 aantekende.

WEC begon na de rust weer aanvallend en was nog steeds met 1 man meer in een overtal situatie. Nu was het Max van der Oest die uit een corner van Danny van Kessel net overschoot. In de 49e minuut misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Invaller Roan van Bergen speelde vanaf links prima in op Wout Maas. Zijn voorzet kwam terecht bij Teun Vermeer die de bal van afstand op de lat schoot. In de 57e minuut kreeg Arne Donkers een mooie steekpas in zijn voeten en kon de bal net niet binnen tikken na een halve redding van de keeper en een overtreding van de verdediger, waarbij Arne Donkers geblesseerd raakte aan zijn enkel. In de volgende aanval was er een goede actie van Teun Vermeer die de bal richting de goal schoot. Zijn schot werd van richting veranderd door Danny van Kessel waarna de bal achter de keeper in de goal verdween en de stand op 3-3 kwam. Na 75 minuten kwam WEC eindelijk op voorsprong. Na goed doorzetten van Roel van Wordragen en Wout Maas kwam de bal bij Teun Vermeer. Zijn voorzet werd door Danny Marra keurig afgerond. Helaas was het toch Blauw Geel die in de allerlaatste minuut de 4-4 maakte en daarmee de winst uit de handen trok bij WEC.

Na een goede start van het seizoen moest WEC na de winterstop toch een aantal punten afgeven in de wedstrijden waarna het op een uiteindelijke 7e plaats is geëindigd. Ten opzichte van vorig jaar een goede verbetering met een groep van ervaren en jonge spelers die uit de jeugd zijn overgekomen. Met de overgebleven spelers en de nieuwe spelers die de selectie gaan aanvullen moet er komend seizoen toch weer een verbetering in zitten.

Zoals al gemeld zijn er een aantal jongens die de selectie gaan verlaten. Namens iedereen willen we de volgende spelers veel succes wensen: Thomas Bolink, Jordi van den Burgt, Jochem Dissel, Pim Goijaerts, Rob op ’t Hoog, Danny van Kessel, Danny Marra en Koert van de Ven.