WEC 2 bekert door na overwinning op Milheezer Boys 2

By 21 februari 2018 Wedstrijdverslagen

Nadat 2 weken geleden, door het afzeggen van SVEB, WEC 2 door mocht naar de laatste 16 was dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys 2. WEC startte de avond met een “pasta” diner in de kantine verzorgd door Carlo “pasta” van Nuland. Met deze voorbereiding ging WEC de wedstrijd in die ook meteen het initiatief nam. Dit leidde in de 2e minuut al tot een corner. Deze corner genomen door Jordi van den Burgt verdween door een verdediger van Milheeze al achter zijn eigen doelman waardoor WEC al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna bleef WEC druk zetten en dat leverde een tweetal gevaarlijke momenten op voor Carlo van Nuland. Beide keren werd hij afgefloten voor buitenspel. De fase hierna werd wat rommeliger en dat leverde voor beide teams geen gevaarlijke situaties op. Pas in de 29e minuut liet WEC weer eens van zich zien. Na goed doorzetten van Teun Vermeer kon hij een voorzet geven vanaf rechts richting de 2e paal. Arne Donkers wist deze voorzet vanuit een moeilijke hoek achter de keeper van Milheeze te krijgen en daarmee de stand op 2-0 te brengen. WEC leek de wedstrijd onder controle te hebben maar 4 minuten later wist Milheezer Boys de stand toch terug te brengen naar 2-1. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied wisten zij keeper Jasper van Oss te verschalken. Hierna bracht WEC Thomas Bolink in het veld voor Max van der Oest. De felheid en doordat het bij WEC niet liep zoals ze gewend zijn leverde 2 minuten voor rust een gele kaart op voor Arne Donkers. Uit de vrije trap die hieruit volgde verdraaide de linksback in een duel zijn knie en moest met een brancard het veld verlaten.

In de 2e helft kwam Danny van Kessel in het veld voor Wout Maas. WEC probeerde aanvallend wat te creëren maar helaas leverde dit geen doelpunten op. Na 5 minuten kreeg ook nog een speler van Milheeze een gele kaart waardoor beide teams met 10 spelers verder gingen. WEC wisselde Jochem Dissel nog voor Jordi van den Burgt en Stan van der Meerakker voor Carlo van Nuland. Helaas werd de wedstrijd steeds rommeliger en dat leverde in de slotfase nog eens geel op voor Teun Vermeer en 5 minuten voor het eind dezelfde speler van Milheeze die in het begin van de 2e helft ook al geel had. Tijn van Aarle verving de behoorlijk aangepakte Arne Donkers nog in de laatste minuten. Toch wist WEC het hoofd boven water te houden en de wedstrijd met 2-1 naar zich toe te trekken.

Een mooie overwinning in een niet al te beste wedstrijd levert WEC een plaats op in de kwartfinale. De loting voor de volgende ronde vindt plaats op maandag 26 februari om 19:30 uur in Weert.