WEC 2 bekert verder na overwinning op S.V. Brandevoort 2

By 18 september 2017 Wedstrijdverslagen

De laatste wedstrijd in de poulefase is tegen S.V. Brandevoort 2 uit Helmond. Na het verlies tegen Venhorst nu een thuiswedstrijd waarin WEC meestal boven zich uitsteekt. Coach Roel van Wordragen moest vlak voor de wedstrijd vanwege het niet op tijd aanwezig zijn van Arne Donkers en Ryan Mutsaars en het niet fit zijn van Thomas Bolink nog wat omzettingen uitvoeren in zijn team. Na het maken van de teamfoto startte WEC direct voortvarend. De 1e actie kwam na 6 minuten na een dieptepas van Roel van Wordragen op Lex Rovers. Helaas kon Koert van de Ven de voorzet niet bereiken. In de 8e minuut kwam WEC al op voorsprong. Na een scrimmage in het strafschopgebied was het gelegenheidsspits Stan van der Meerakker die met een rake kopbal de 1-0 liet noteren. S.V. Brandevoort kwam er nog niet aan te pas. In de 15e minuut kwam een pas van Max van der Oest bij Lex Rovers. Die spurtte naar het strafschopgebied waarin hij onderuit werd gehaald. Een gele kaart voor de verdediger en een penalty voor WEC was het resultaat. De sterk spelende keeper van S.V. Brandevoort ranselde de penalty van Teun Vermeer uit de hoek, waardoor de stand op 1-0 bleef staan. Hierna kwam de tegenstander wat vaker eruit en kon keeper Jasper van Oss zijn eerste redding laten zien in de 28e minuut. De daaruit voortkomende rebound werd door S.V. Brandevoort over geschoten. Het dieptepunt van de wedstrijd kwam in de 34e minuut. Tijdens een licht duel kwam Pim de Veer ongelukkig terecht en kermde het uit van de pijn. Nadat hij met de brancard van het veld af werd gedragen werd in het ziekenhuis duidelijk dat hij zijn enkel had gebroken. Een triest ongeluk voor Pim die de laatste weken zich stevig als basisspeler aan het ontwikkelen was.

Na de start van de 2e helft was het in de 52e minuut Tijn van Aarle die aan de noodrem trok. Een gele kaart was het vervolg. Jasper van Oss bracht redding uit de door S.V. Brandevoort genomen vrije trap. In de 64e minuut kwamen Ryan Mutsaars en Arne Donkers in het veld voor de licht geblesseerde Stan van der Meerakker en Koert van de Ven. Al na 5 minuten kon Arne Donkers na sterk doorzetten een pas afgeven op Lex Rovers. Diens voorzet werd door Carlo “pasta” van Nuland keurig afgerond en bracht daarmee de stand op 2-0. Een minuut later kreeg Max van der Oest nog een gele kaart vanwege te fel inkomen op zijn tegenstander. In de 86e minuut was het wederom Lex Rovers die goed doorging en was het ditmaal de keeper van S.V. Brandevoort die onreglementair doorging. Een nieuwe penalty voor WEC, die ditmaal door Carlo van Nuland feilloos werd ingeschoten en de stand op 3-0 bracht. In de allerlaatste minuut kreeg ook de tegenstander nog een penalty na een overtreding van Danny van Kessel. Penaltykiller Jasper van Oss liet wederom zien dat hij deze discipline in met name het bekertoernooi goed beheerst en met een mooie reflex de bal uit de hoek dook.

Een 3-0 eindstand die voldoende was om koploper S.V. Brandevoort op onderling resultaat te passeren en daardoor gaat WEC 2 met een fraaie 1e plaats door bekeren in het toernooi.