WEC 2 bekert verder na overwinning op Sparta ’25

Dinsdagavond speelde WEC 2 de 2e ronde in het bekertoernooi tegen Sparta ’25 4 uit Beek en Donk. Nadat in de warming up Lex Rovers moest afhaken met een liesblessure begon WEC aan hun wedstrijd. Het was Sparta ’25 die sterk begon en al in de 5e minuut na een slechte pass van Roel van Wordragen de kans kreeg om de bal over keeper Jasper van Oss te spelen. Het geluk was nabij. De bal belande tegen de lat en in de rebound nogmaals. WEC was gewaarschuwd. Toch was het WEC wat in de 16e minuut de eerste goal maakte. Danny van Kessel wist met een droge knal de keeper van de tegenstander te verschalken en daarmee de stand op 1-0 te brengen. WEC kreeg na dit eerste kwartier wat meer grip op de wedstrijd. Met name de verdediging stond beter. Na 19e minuten was het een voorzet van Teun Vermeer op Thomas Bolink. Zijn kopbal miste de kracht om te scoren. Ondanks het betere van het spel kwam Sparta ’25 in de 23e minuut op gelijke hoogte. Na een niet toegewezen buitenspel situatie kon Sparta ‘25 verder met hun aanval waar uiteindelijk de middenvelder van hun met een strak schot de 1-1 aantekenden. WEC liet het hier niet bij zitten en met name Julian van Thiel wist tot 2 keer toe via links het strafschopgebied te bereiken. Helaas gingen zijn schoten net over en op de bovenkant van de lat. Uiteindelijk kwam WEC in de 36e minuut toch weer op voorsprong. Teun Vermeer kreeg de bal aangespeeld met zijn rug naar de goal. Al draaiend wist hij met een mooie schuiver de keeper van Sparta ’25 voor de 2e keer te passeren en de stand op 2-1 te brengen. WEC kreeg vleugels en in de 39e minuut was het Teun Vermeer, ditmaal met een assist, wederom betrokken bij de aanval. Zijn pass kwam bij Max van der Oest die op zijn beurt de 3-1 maakte. In de laatste minuut voor rust  liet Julian van Thiel wederom de rechtsback achter zich en kon ditmaal met zijn voorzet Stan van der Meerakker bereiken die dit keurig afronden en daarmee de ruststand op 4-1 bracht.

Na de rust kwam Wout Maas in het veld voor Danny van Kessel. WEC had deze eerste minuten het wederom moeilijk maar toch was het wederom Stan van der Meerakker na een subtiele dieptepas van Julian van Thiel die in de 53e minuut de stand op 5-1 bracht. WEC wisselde in de 58e en 60e minuut Thomas Bolink en Stan van der Meerakker voor respectievelijk Arne Donkers en Carlo van Nuland. Dat deze wisselingen voor wat onrust zorgden was wel duidelijk in de volgende 2 minuten. Sparta ’25 wist hierin tot 2 keer toe de bal achter Jasper van Oss te krijgen en zo terug te komen tot 5-3. Na 70 minuten kon Danny van Kessel toch weer het veld betreden nadat Max van der Oest met een knieblessure het veld moest verlaten. In de 72e minuut mocht Mark Smits nog bij WEC 2 zijn debuut maken in de beker voor Teun Vermeer. Deze wissel was na 2 minuten dat hij in het veld stond al meteen voor Mark Smits raak, na een voorzet van Julian van Thiel en bracht daarmee de stand op 6-3. In de 90e minuut kreeg Julian van Thiel nogmaals de mogelijkheid om te scoren. Zijn schot werd door de keeper mooi uit de kruising gedoken.

Een mooie overwinning die in de kleedkamer al goed werd gevierd. In de 3e ronde speelt WEC 2 op 17 december uit tegen SVEB 2 in Broekhuizenvorst.