WEC 2 in bekertoernooi onderuit

Afgelopen dinsdagavond speelde WEC 2 de kwartfinale wedstrijd tegen UDI’19/CSU 7 in Uden. Met een grote dosis aan zelfvertrouwen begon WEC op het hoofdveld in Uden aan de volgende klus in het bekertoernooi. WEC probeerde aanvallend voor gevaar te zorgen maar kwam rond het strafschopgebied niet tot grote kansen. Ook UDI had moeite om iets te creëren wat er toe leiden dat de wedstrijd vrij rommelig was. Toch wist WEC wat meer de overhandigd te krijgen en de eerste gevaarlijke kans kwam in de 19e minuut. Het was aanvoerder Carlo van Nuland die met een voorzet Arne Donkers bereikte, die met zijn voorzet net voorlangs schoot. In de 26e minuut was het uiteindelijk raak. Ditmaal kwam de voorzet van Arne Donkers die door Ryan Mutsaars bekwaam werd afgerond en daarmee de stand op 0-1 bracht. Nadat van beide kanten met regelmaat lichte overtredingen plaatsvonden was het de scheidsrechter die vond dat het genoeg was geweest. In de 35e minuut werd op de rand van het strafschopgebied een speler van UDI licht aangetikt door Max van der Oest. Helaas was hij de ongelukkige die met een gele kaart voor 10 minuten naar de kant werd gestuurd. De vrije trap die hieruit volgde verdween via de binnenkant van de paal achter keeper Jasper van Oss waardoor de stand op 1-1 kwam. UDI nam in de resterende minuten voor rust het heft in handen en via knullig balverlies en een counter wist UDI met een 3-1 stand de rust in te gaan.

WEC ging licht gedesillusioneerd naar de kleedkamer waar coach Roel van Wordragen zijn team probeerde op te beuren na deze tegenslag op slag van rust. Met Jochem van Dissel en Thomas van der Sangen voor respectievelijk Wout Maas en Arne Donkers ging WEC van start om de aansluitingstreffer te maken. Met grote kansen voor Ryan Mutsaars, Thomas van der Sangen en Teun Vermeer lukte het WEC niet. Helaas bleek ook in de tweede helft de scheidsrechter zijn voorkeur qua fluiten in het voordeel van het elftal uit Uden waardoor WEC in de 80e minuut de genadeklap viel en UDI de 4-1 maakte. In de 90e minuut maakte Arne Donkers die in het veld was gekomen voor Max van der Oest nog 4-2 maar 5 minuten in de blessuretijd maakte UDI de 5-2 waarmee zij doorgaan naar de halve finales in de beker.

Een mooi avontuur voor WEC 2, waarin zij helaas zijn gestrand in de kwartfinale ondanks de steun van het meegereisde publiek uit Wijbosch. De focus zal nu om moeten naar de competitie waarin zij nog strijden om het kampioenschap.