WEC 2 door naar laatste 16

By 14 december 2018 Wedstrijdverslagen

Op een deels hard bevroren veld, trad donderdagavond WEC 2 aan tegen HVCH 7 uit Heesch. Voor de wedstrijd was er nog een weerzien met oud speler Thomas Bolink die op uitnodiging bij deze wedstrijd aanwezig was. Onder leiding van scheidsrechter Huub van Bergen begon WEC direct de aanval te zoeken. Dat leverde de 1e grote kans op in de 5e minuut. Een voorzet van Julian van Thiel belande voor de voeten van Mark van Os die de bal direct net voorlangs schoot.

De zeer gedreven Mark van Os stond 5 minuten later aan de basis van de 1-0. Na een voorzet schoot hij direct op goal waarbij de keeper van HVCH de bal niet klemvast had. De goed inlopende Guus van de Velden kon de rebound dan ook netjes achter de keeper werken. Hierna begon HVCH wat aan te zetten maar de verdediging van WEC onder aanvoering van Roel van Wordragen en Sjoerd van Berkel onderschepte alle ballen. In de 24e minuut viel de 2-0 letterlijk uit de lucht. Het was aanvoerder Guus van de Velden die net over de middellijn maar eens uithaalde. Zijn bal verdween over de keeper van HVCH keurig net onder de lat in de goal waarna er een staande ovatie volgde van de aanwezige supporters op de tribune. Na 35 minuten moest Julian van Thiel met knieklachten het veld verlaten en kreeg Stan van der Meerakker de gelegenheid om zijn kwaliteit te tonen. Bijna had WEC in de 37e minuut de wedstrijd kunnen beslissen na een overtreding in het strafschopgebied op Mark van Os. Helaas kende de scheidsrechter hier geen penalty toe en was er geen VAR aanwezig. WEC liet zich wat meer terugdringen en dat leverde een aantal gevaarlijke situaties op voor de goal van WEC. In de 44e minuut kwam een schot van HVCH tegen de lat. De hard terug ketsende bal kwam precies voor de voeten van een speler van HVCH die de bal achter keeper Jasper van Os kon tikken en daarmee de ruststand op 2-1 bracht.

In de rust kreeg Paul van den Heuvel rust i.v.m. lichte hamstring klachten. Pim de Veer nam zijn plaats als rechtsback over. Het lot over HVCH werd al snel beslist. In de 54e minuut was er een scrimmage waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Mark van Os kwam. Die wist hier wel raad mee en bracht de stand op het scorebord op 3-1. De gevaarlijkste actie voor HVCH viel in de 58e minuut. Een schot in de hoek van de goal werd door Jasper van Oss keurig tot corner gewerkt. Coach Roel van Wordragen wisselde in de 70e minuut nog Max van der Oest en Thomas de Veer voor respectievelijk Mark van Os en Wout Maas die beide licht geblesseerd waren. Het laatste wapenfeit viel voor WEC in de 88e minuut. Een schot van Stan van er Meerakker viel boven op de lat en verdween uiteindelijk over de achterlijn.

Hiermee bereikte WEC 2 de laatste 16 in het bekertoernooi en dat werd in de kleedkamer en kantine nog goed gevierd. De jongens hebben een paar dagen rust en spelen zondag thuis de topper tegen de koploper Erp 4. Bij winst kan WEC 2 deze positie overnemen.