WEC 2 fors onderuit bij Nulandia

By 15 september 2020 Wedstrijdverslagen

De uitgangspositie was al niet goed, maar toch toog WEC 2 met goede moed na Nuland voor de wedstrijd tegen Nulandia 2. Zij 1e klasse en WEC 2, 3e klasse. In de week dat coach Roel van Wordragen vader is geworden van dochter Loua, was het ass. coach Luuk Theunissen die de basisspelers mocht invullen. In een periode waarin de selectie nog aan het zoeken is naar een goede verdeling, blijkt dat WEC ook met een flinke verjonging te maken heeft.

Zoals al vaker was het ook WEC die in het eerste kwartier het heft in handen nam. Na 5 minuten was het Brian Pijnappels die met een mooie actie Gijs Hellings bediende. Zijn schot werd geblokt. Gijs Hellings dit jaar bij de selectie gekomen, na 5 jaar niet gevoetbald te hebben. Na een aantal weken flink getraind te hebben nu weer zover om zijn eerste wedstrijdminuten te maken. In de 7e minuut was het Teun Vermeer die de keeper van Nulandia mocht testen. Zijn schot werd ook prima gered door deze keeper. Hierna probeerde WEC het nog een paar keer maar, of de eindpass kwam niet aan of de aanvallers van WEC werden door de ervaren verdedigers gestuit. In de 16e minuut was het raak voor Nulandia. Een voorzet van rechts belande in het strafschopgebied waar de spits van Nulandia met een duik zijn hoofd tegenaan zetten en daarmee keeper Stan van Heertum kansloos liet en de stand op 1-0 bracht. WEC zette nogmaals aan en wederom kon aanvoerder Teun Vermeer de keeper testen. Ditmaal werd zijn kopbal prima uit de hoek geranseld. In de 36e minuut was het Daan van Os die onder druk balverlies leed waarna Nulandia de kans op 2-0 kreeg en deze ook benutte. Twee minuten later was het Gijs Hellings die Ahmed Nur bediende maar hij kon helaas ook net niet afronden.


Tijdens de rust konden Julian van Thiel en Ahmed Salah Hersi warmlopen om in de 2e helft Pieter van der Sangen en Gijs Hellings te vervangen. De wedstrijd was nog maar net hervat of Amir Kagermanov kreeg de bal en kon met een extra versnelling vanaf de middellijn oprukken. De keeper van Nulandia was op tijd zijn goal uit en kon de bal van de voeten van Amir Kagermanov wegnemen. Hierna zakte bij WEC het verzet een beetje weg. Nulandia liet duidelijk zien dat ze meer ervaring hadden dan het jonge team van WEC, hoewel het verschil geen 2 klassen groot was. Dat uiteindelijk de eindstand 8-0 werd is vooralsnog geen schande. Tussendoor kwam in de 54e minuut Koen Swinkels nog in het veld voor Brian Pijnappels.
Geen schande dus voor een jeugdig team met een aantal ervaren spelers, waarvan er helaas nog een paar geblesseerd zijn. Vanaf komende week de start van de kompetitie. Hierin moet steeds duidelijker worden waar WEC 2 staat en wat de uiteindelijke doelstelling gaat worden voor het seizoen 2020-2021.