WEC 2 geeft winst in slotfase uit handen

By 21 november 2017 Wedstrijdverslagen

Afgelopen zondag de wedstrijd tegen de nr. 2 uit de kompetitie UDI’19/CSU 8 uit Uden. Indien WEC deze wedstrijd zou winnen dan behield het een hele goede uitgangspositie in de top 3. Met gelukkig weer, een voor bijna 100% fitte, Jasper van Oss op doel kon WEC dit duel aanvangen. Het was vanaf de start dat het team uit Uden direct druk naar voren zetten om de verdediging van WEC onder druk te krijgen. Vanaf de zijkanten werden de backs Max van der Oest en Danny van Kessel van WEC met regelmaat getest maar hielden goed stand. WEC probeerde vanuit een counter via de snelle buitenspelers Arne Donkers en Lex Rovers eruit te komen. Dit leverde in de 5e minuut al een mooi resultaat op. Op links kwam er een diepe bal op Lex Rovers die door de rechtsback van UDI over de zijlijn werd gewerkt. De verre ingooi van Lex Rovers kwam terecht bij Rob van de Ven die de bal met een droge knal achter de keeper van UDI werkte en daarmee de stand voor WEC op 1-0 bracht. Al na 14 minuten moest coach Roel van Wordragen ingrijpen. De niet fitte Max van der Oest moest vervangen worden voor Ryan Mutsaars. Na 24 minuten was er een mooie voorzet van Jochem Dissel op Teun Vermeer. Hij kon de bal doorkoppen op Arne Donkers die net over schoot. Een minuut later kwam WEC op 2-0. Een hoekschop van Lex Rovers werd door Rob van de Ven doorgekopt. Het was Danny van Kessel die deze bal goed inschatte en hoog boven iedereen uitkwam en al koppend kon scoren. UDI zette weer aan en wist in de 31e minuut de achterstand te verkleinen. Een voorzet vanaf links viel in het 5 meter gebied tussen keeper Jasper van Oss en Danny van Kessel. Laatst genoemde kreeg de bal onfortuinlijk tegen zich aan waarmee de keeper van WEC kansloos was en de stand op 2-1 kwam. Na 40 minuten kreeg Teun Vermeer de bal toegespeeld op de rand van het strafschopgebied. Op het moment dat hij de bal wil raken komt de centrale verdediger van UDI met zijn voet hiervoor waarna hij ongelukkig geraakt wordt. Met een flinke bult op zijn voet moet de speler van UDI het veld verlaten.

Na de rust kwam Roel van Wordragen in het veld om de verdediging wat meer sturing te geven. Ondanks zijn ervaring kon UDI toch de gelijkmaker maken en moest WEC weer opnieuw beginnen om op voorsprong te komen. Die kans kreeg Stan van de Meerakker. Na een overtreding wees de scheidsrechter naar de penaltystip waarna de topscorer van WEC zijn aantal mocht vergroten. Helaas dook de, vroeg uit zijn goal komende, keeper naar de goede hoek en wist de nieuwe voorsprong van WEC te voorkomen. Toch was het WEC die weer opstond. In de 75e minuut kreeg WEC een nieuwe hoekschop. Ook deze hoekschop leverde resultaat op. Lex Rovers wist deze in één keer achter de keeper van UDI te draaien en bracht daarmee de stand op 3-2. Wederom wist WEC deze voorsprong niet vast te houden. Nadat de bal bij WEC over de achterlijn ging kreeg ook UDI een corner toegewezen. De bal kwam richting de 1e paal waar Jochem Dissel werd verblind door de zon. De bal kwam via zijn achterhoofd ongelukkig terecht op de voet van Luuk van de Vorstenbosch en daardoor ging de bal over de doellijn en was de 2e eigen goal een feit en kwam de eindstand op 3-3.

Ondanks een gemiste strafschop en twee eigen goals blijft WEC door dit resultaat bij de top meedoen. Met nog 3 wedstrijden voor de winterstop te gaan ziet een plek in de top 3 er goed uit.