WEC 2 herstelt zich tegen MVC

By 18 februari 2019 Wedstrijdverslagen

Na het verlies vorige week tegen Ollandia kon WEC vandaag zich revancheren tegen MVC 2 waar uit ook nog eens met 4-0 werd verloren. Vanaf het begin was WEC erop gebrand om de 3 punten binnen te halen. De pijnpunten bij de tegenstander waren bekend. De eerste gevaarlijke mogelijkheid was na 10 minuten. Het was Arne Donkers die een voorzet gaf, maar de keeper kon deze uit de lucht plukken, waardoor het gevaar was geweken. In de 13e minuut was het Mark van Os, die deze wedstrijd achter de spitsen startte, die met een mooie dieptepass Julian van Thiel aan de linkerzijde bediende. Diens voorzet werd voor de goal door de goed meelopende Guus van der Velden ingetikt waarmee WEC met 1-0 leidde. MVC liet het hier niet bij en 3 minuten later was het MVC dat met een schot keeper Jasper van Oss verraste. Deze moest de bal loslaten waarna MVC in de rebound kon tegenscoren. Het was assistent scheidsrechter Daan van Boxmeer die voor buitenspel vlagde waarna de scheidsrechter de goal annuleerde. WEC putte hier weer moed uit en in de 18e minuut kwamen zij op 2-0. Door een steekpass van Arne Donkers op Mark van Os kon laatstgenoemde 1 op 1 af op de keeper van MVC. Dit was voor de ervaren Mark van Os een koud kunstje. Een minuut later kwam MVC met 10 man te staan na een gele kaart voor natrappen op Arne Donkers. Na 25 minuten was het de alerte Jasper van Oss die goed uitkwam nadat een speler van MVC de buitenspelval omzeilde. Zijn redding voorkwam de aansluitingstreffer. In de 38e minuut kreeg WEC nog een penalty vanwege een overtreding op Arne Donkers. Het was Teun Vermeer die de bal hard over de lat heen schoot.

Na de rust kwam de weer herstelde Jeroen Wouters in het veld voor Niels van der Looij en Max van der Oest voor Julian van Thiel. MVC zette een offensief in om zich terug te vechten in de wedstrijd. In de 48e minuut kon Jasper van Oss tot 2 keer toe redding brengen na een vrije trap van MVC. De verdediging onder aanvoering van Sjoerd van Berkel hield zich verder goed staande waardoor de tegenstanders weinig konden uitrichten. Na een overtreding op Mark van Os in het strafschopgebied kreeg WEC in de 55e minuut opnieuw een penalty. Ditmaal was het Mark van Os zelf die de trekker overhaalde en de stand op 3-0 bracht. Toch wist ook MVC het net te vinden. In de 66e minuut kregen zij een vrije trap die binnen gewerkt werd. Coach Roel van Wordragen ging ook zijn reserves nog speeltijd gunnen. In de 72e minuut kwamen Thomas de Veer en Stan van der Meerakker in het veld voor respectievelijk Tijn van Aarle en Teun Vermeer. Met name Stan van der Meerakker liet zich nog een paar keer gelden in aanvallend opzicht. Na enige tijd geblesseerd te zijn geweest mocht ook Paul van den Heuvel zijn rentree maken en de laatste 11 minuten invallen voor de licht geblesseerde Arne Donkers. De laatste aanval kwam 10 minuten voor het eind. Wout Maas zijn voorzet kwam net niet aan bij de aanvallers waardoor de 3-1 als eindstand zou blijven staan. In de 43e minuut verliet Mark van Os licht geblesseerd nog het veld waardoor Teun Vermeer de wedstrijd mocht afmaken.

Een goede overwinning waarmee de 2e plaats weer in handen is van WEC. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg een begin van een misschien wel een mooie periode in de competitie.