WEC 2 na winst poulewinnaar in bekertoernooi

By 17 september 2018 Wedstrijdverslagen

Na de twee overwinningen was de laatste wedstrijd in de poule in Heeswijk tegen Heeswijk 3. Aangezien zij 2 punten op WEC achter stonden mocht er niet verloren worden.

De eerste aanval kwam op naam van WEC. Het was Brian Pijnappels die met een schot net over de goal van Heeswijk schoot. Hierna zetten Heeswijk aan. Met vlak achter elkaar een paar gevaarlijke corners drong Heeswijk aan op de eerste goal. Het was keeper Jasper van Oss die samen met zijn verdediging het scoren beletten. In de 7e minuut leek WEC de openingstreffer te maken. Na een ingooi van Guus van de Velden was het Arne Donkers die net voorlangs schoot. Ondanks deze kans was het in de verdediging bij WEC toch wat rommelig. Met name Roel van Wordragen had moeite om in zijn ritme te komen. Mede door zijn toedoen kreeg Heeswijk de mogelijk om met een schot van afstand te scoren. De bal verdween uitstekend in de onderhoek waar Jasper van Oss geen mogelijkheid had om deze te keren, waardoor de stand in de 9e minuut op 1-0 kwam voor Heeswijk. De 1e wissel viel noodgedwongen in de 13e minuut na een hamstring blessure van Wout Maas. Stein van der Plas kwam hem vervangen. Na een lichte blessure bij Paul van den Heuvel was het de scheidsrechter die aangaf voor een korte drinkpauze. Dit kwam WEC goed uit waardoor coach Roel van Wordragen wat tactische aanwijzingen kon geven. Na de drinkpauze kwam WEC er ook wat meer uit. Voetballend liep het ook wat beter. Door wat meer druk naar voren kwam de keeper van Heeswijk in de problemen. Zijn uittrap kwam bij Brian Pijnappels, die met een mooie lob de te ver voor zijn goal staande keeper verschalkte en in de 28e minuut WEC weer op gelijke hoogte kwam. WEC kwam wat meer tot aanvallen en hield met name door Sjoerd van Berkel het achter goed dicht. In de 41e minuut kwam WEC fortuinlijk op een 1-2 voorsprong. Het was Arne Donkers die een harde en strakke voorzet gaf die door de verdediger van Heeswijk achter zijn eigen keeper werd gewerkt.

WEC stond al een paar minuten klaar om te starten voor de 2e helft voordat de meeste spelers van Heeswijk naar buiten kwamen. Er heerste wat onvrede onder elkaar wat WEC perfect gebruikte bij de start van de 2e helft. Binnen een minuut was het Sjoerd van Berkel die voorin goed doorzetten en de bal prima voor de voeten van Brian Pijnappels legde. Met een droge knal ging de bal hard in de touwen en kwam de stand op 1-3. In de 49e minuut was het ditmaal een actie van de “man of the match” Brian Pijnappels die met een goede actie Arne Donkers bereikte. Helaas ging zijn schot voorlangs. Mede door toedoen van de nieuwe aanvoerder Guus van de Velden die hun belangrijke pion op het middenveld volledig uit de wedstrijd speelde kreeg WEC meer en meer grip op de wedstrijd. De laatste gerichte actie van Heeswijk kwam in de 61e minuut. De alleen voor keeper Jasper van Oss verschijnende spits van Heeswijk wilde met een lob scoren. Zijn lob faalde hopeloos en verdween richting de cornervlag over de achterlijn. Coach Roel van Wordragen ging in de 66e minuut de moe gestreden Paul van den Heuvel en Carlo can Nuland wisselen voor respectievelijk Thomas de Veer en Daan van Lieshout. Na 80 minuten belandde een schot van WEC nog op de paal en ging het schot van Arne Donkers voorlangs. Een minuut later kwam het genadeschot. Het was Daan van Lieshout die vanaf rechts een voorzet op maat gaf aan Arne Donkers die, met het hoofd, de bal hard achter de keeper van Heeswijk kopte en de eindstand hiermee op 1-4 bracht. In de 83e minuut kwam Stan van de Meerakker en Tijn van Aarle in het veld voor Arne Donkers en Roel van Wordragen.

Met drie overwinningen behaalde WEC 2 een zeer terechte 1e plaats in de poule en kan verder gaan bekeren. Dit werd ook zeer terecht in de kleedkamer goed gevierd. Met dit team, waar het plezier en enthousiasme vanaf straalt, hoopt de staf vanaf komende week een mooie competitie te starten waar iedereen hoge verwachtingen voor heeft.