WEC 2 neemt revanche op Erp

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week in Erp, stond WEC 2 vandaag opnieuw tegenover Erp maar dan op ons eigen sportpark “De Glorie”. Dat deze 2 teams de gehele competitie bovenin meedraaien blijkt ook in deze wedstrijd. Door coach Roel van Wordragen was er vooraf een tactisch plan opgezet om de tegenstander deze keer te kunnen verslaan.

De eerste gevaarlijke actie tussen beide teams kwam in minuut 15 voor WEC. Na een ingooi van Guus van der Velden waren er voor de goal van Erp wat mogelijkheden voor Daan van Lieshout en Pieter van der Sangen. Ondanks een protest voor een vermaande handsbal viel hier geen goal uit. Na 18 minuten was het de eerste mogelijkheid voor Erp. Een voorzet belande bij een speler die met zijn schot de paal raakte. In de 25e minuut kwam WEC 2 op voorsprong. Ditmaal was het een corner van Guus van der Velden die bij Teun Vermeer terecht kwam. Zijn schot wat van richting werd veranderd kwam bij Daan van Lieshout die met een assist Pieter van der Sangen bereikte die koelbloedig de 1-0 noteerde. Erp ging aanzetten en werd wat gevaarlijker. Hierdoor kon WEC wat meer op de counter spelen. Uit één van die aanvallen werd op links Arne Donkers door middel van een overtreding gestopt. Net hersteld van een enkel blessure moest hij met veel pijn aan diezelfde enkel van het veld worden geholpen. Het was Brian Pijnappels die in de 36e minuut Arne Donkers verving. Nog geen minuut later maakte Erp gebruik van deze nieuwe situatie en met een voorzet vanaf links wisten zij de 1-1 te scoren. In de 40e minuut wisselde coach Roel van Wordragen, Paul van den Heuvel, die een paar maal in de ogen van de scheidsrechter op het randje speelde, voor Pim de Veer.

Na de thee begonnen beide teams opnieuw aan de strijd om de wedstrijd winnend af te sluiten. In de 59e minuut was het Kaunda Leermakers, die deze wedstrijd centraal in de verdediging speelde met Sjoerd van Berkel, die met een voorzet Teun Vermeer bereikte. Diens voorzet van rechts kwam terecht bij Pieter van der Sangen die net voorlangs schoot. Uit de ingooi werd er een overtreding gemaakt op Teun Vermeer die daarop ook op de tegenstander een overtreding maakte. Een gele kaart was de straf die hij hierbij kreeg en daardoor stond WEC 10 minuten met 10 spelers in het veld. Het was Daan van Lieshout die in de 64e minuut de bal met zijn hoofd schampte maar daardoor niet gericht op goal kon koppen. In de 71e minuut kwam Tijn van Aarle in het veld voor Brian Pijnappels die wederom met liesklachten naar de kant moet. Nadat ook Teun Vermeer weer terug in het veld was kon WEC weer proberen onder de druk van Erp uit te komen. Door Stan van der Meerakker in de 75e minuut in te brengen voor Daan van Lieshout werd geprobeerd voorin wat meer druk te zetten. Dat lukte in de 80e minuut. Wederom uit een corner wist Guus van der Velden Teun Vermeer te bereiken. Laatstgenoemde wist met een geplaatste kopbal de 2-1 te maken waarna de euforie op het veld groot was. Roel van Wordragen wisselde in de 84e minuut Pieter van der Sangen voor verdediger Thomas de Veer om de stand vast te houden. WEC vocht tot de laatste seconde en wist goed overeind te blijven en daarmee de overwinning binnen te halen.

Een mooie revanche op vorige week. Mede door het verlies van Mariahout stijgt WEC weer naar de 2e plaats en blijft het onverminderd spannend. Een belangrijke overwinning waarbij we ook vandaag Liv niet zullen vergeten.