WEC 2 opnieuw gelijk tegen Mariahout 3

Een maand geleden speelde WEC nog de uitwedstrijd tegen Mariahout (1-1) en vandaag kwam Mariahout naar De Glorie. WEC had wat goed te maken na het gelijke spel en begon ook direct aanvallend te spelen. Dit leverde in de 7e minuut al een kans op voor Danny van Kessel. Helaas ging zijn schot net over. Een minuut later was het Jordi van den Burgt die de bal voor de goal bracht. Stan van der Meerakker wist deze voorzet goed te timen en kopte de bal keurig in de goal en bracht daarmee de stand op 1-0 voor WEC. Mariahout werd wat feller maar dat leverde niet veel resultaat op. Sterker nog, in de 17e minuut werd er een overtreding gemaakt op Max van der Oest wat een gele kaart opleverde voor de speler van Mariahout. WEC probeerde hiervan gretig gebruik te maken en een minuut later kon Carlo van Nuland vrij op de keeper van Mariahout afgaan, maar de keeper wist redding te brengen waardoor WEC zijn voorsprong niet kon uitbreiden. Ook Mariahout bleef over de flanken met regelmaat gevaarlijk maar Roan van Bergen wist diverse keren goed in te grijpen en verder gevaar te voorkomen. In de 32e minuut kwam Wout Maas nog toch een goed schot wat via een verdediger net langs de goal ging. Na 36 minuten was het de goed spelende Pim de Veer die zich verstapte en zich niet veel later moest laten vervangen door Jochem Dissel. In de 43e minuut haalde Max van der Oest nog verwoestend uit, maar ook zijn schot verdween net langs de goal. In de laatste minuut voor rust was het Stan van der Meerakker die het nog eens probeerde maar de keeper wist zijn schot tot corner te verwerken.

Na rust verdween de felle zon wat meer achter de wolken waardoor het leek dat Mariahout hier wat meer profijt van had. In de 49e minuut wisten zij de stand gelijk te trekken waarna WEC steeds meer moeite kreeg om aanvallend wat uit te richten. Mariahout werd steeds feller in de duels wat uiteindelijk een 1-2 voorsprong opleverde in de 71e minuut. Na een overtreding van Wout Maas trok de scheidsrechter ook een gele kaart voor hem waardoor WEC met 10 man verder moest. Deze 10 minuten kwam WEC goed door en in de 85e minuut was het Roan van Bergen die met een mooie voorzet vanaf links Teun Vermeer wist te bereiken op de achterlijn. Zijn bal kwam uiteindelijk bij Danny van Kessel terecht die net voor de doellijn maar hoefde in te tikken en daarmee de 2-2 op het scorebord bracht.

Wederom een gelijkspel tegen Mariahout. WEC rest nog 2 wedstrijden die gespeeld moeten worden. Indien deze met overwinningen worden afgesloten zou een 4e plaats nog mogelijk kunnen zijn waar men zeer trots op kan zijn.