WEC 2 overtuigend langs Mariahout

In de voorlaatste speelronde trad WEC in Mariahout aan tegen de gelijknamige tegenstander. Een tegenstander die met 1 punt minder in de stand gevaarlijk genoeg is en waartegen WEC het altijd lastig heeft. Als WEC nog kans wilde houden om het kampioenschap moest er dus gewonnen worden. WEC zat vanaf het begin af aan goed in de wedstrijd. De grote kansen bleven nog uit maar WEC geloofde erin.

Daarnaast probeerde Mariahout met een aantal voorzetten vanaf de flanken hun luchtmacht te bereiken maar de scherpte was er nog niet om keeper Jasper van Oss te verschalken. In de 10e minuut was het WEC die op rechts een ingooi kreeg. Uiteraard is dat voor Guus van der Velden een mogelijkheid om in het strafschopgebied gevaar te stichten met zijn verre ingooi. Ook deze keer kwam de bal ter hoogte van de 1e paal. In een kopduel met zijn verdediger kwam Teun Vermeer als winnaar uit de bus en wist de bal achterover in de verre hoek de 0-1 aan te tekenen. Beide spelers raakte hierbij wel geblesseerd aan hun hoofd maar konden toch de wedstrijd hervatten. Beide teams zaten fel op de huid van de tegenstander maar hielden het koppie erbij. Achterin was het met name Sjoerd van Berkel die wederom weer veel ballen uit de lucht haalden. Aan de grond waren Kaunda Leermakers en Niels van der Looij die hun mannetje met regelmatig uitschakelden. Voorin probeerde Arne Donkers met zijn snelheid om gevaar te stichten, terwijl Daan van Lieshout in het centrum zeer storend was en hun aanvoerder alle handen nodig had om hem af te stoppen. Dit leverde in de 41e minuut na een mooie actie van Daan van Lieshout een gevaarlijke actie op die door de keeper van Mariahout prima uit de hoek werd gedoken. Uit de hoekschop was het wederom Daan van Lieshout die nu de bal net over de goal heen kopte. Na 43 minuten moest Wout Maas met een enkelblessure het veld verlaten en was Brian Pijnappels zijn vervanger.

Na de rust kwam Mark van Os in het veld voor de nog niet gehele fitte Arne Donkers. Ondanks diverse kleine blessures op het veld bleef WEC ervoor gaan. Men voelde dat het mogelijk was om deze tegenstander over de knie te leggen. In de 52e minuut werd dan ook de voorsprong uitgebreid. Na een fantastische dieptepas van Teun Vermeer op Pieter van der Sangen wist laatstgenoemde dit kunstje feilloos af te werken door de bal in de verre hoek langs de keeper te schuiven. Hiermee kwam de stand op 0-2 voor WEC. Mariahout bleef loeren op hun kansen, maar de verdediging van WEC hield goed stand. Op deze meidag waar de temperatuur weer eens boven de 20 graden kwam, was het voor Pieter van der Sangen na 67 minuten ook op. Carlo van Nuland, die aan zijn laatste wedstrijden bezig is, kwam hem vervangen. In de 69e minuut kreeg WEC een vrije trap vanwege vasthouden op Mark van Os. Kaunda Leermakers mocht deze net over de middellijn nemen, waarna wederom Teun Vermeer met zijn hoofd wist te scoren en de stand op 0-3 bracht. Na wederom een kopduel liet Teun Vermeer zich in de 73e minuut vervangen na een assist en 2 doelpunten. Tijn van Aarle werd zijn vervanger. Mark van Os probeerde in de 76e minuut het nog een keer met een schot, maar de bal ging net langs de goal. Coach Roel van Wordragen bracht in de 84e minuut Stan van der Meerakker nog in het veld voor de moegestreden Paul van den Heuvel. Voor hem de taak om voorin nog wat onrust te zaaien. Dit leidde bijna nog tot een goal na een wilde trap van Mariahout die via Stan van der Meerakker over de achterlijn ging.

Een prachtige overwinning tegen het team wat bekend staat niet zo fair te spelen. WEC heeft zich hier prima staande gehouden en het meegereisde publiek laten zien wat ze konden. Volgende week de laatste speelronde thuis tegen Keldonk. Bij winst en verliespunten van concurrent Erp kan WEC nog kampioen worden en anders rest een prachtige 2e plaats in de kompetitie.