WEC 2 pakt de titel

Na de belangrijke overwinningen op Erp 4 en Mariahout 3 moest WEC 2 het in de laatste speelronde opnemen tegen Keldonk 2. Doordat WEC, 1 punt achterstond op Erp 4 moest laatstgenoemde punten verspelen in de uitwedstrijd tegen Sparta ’25. Om het daar in de gaten te houden was verzorger Kevin de Haan in Beek en Donk om alles ter plaatse te volgen.

Nadat WEC was begonnen, waren ze in Beek en Donk nog bezig met de pasjescontrole. Het was Sparta ’25 die toch als eerste wist te scoren en de stand tegen concurrent Erp op 1-0 zette. Na 12 minuten wist Sparta ’25 de voorsprong zelfs te vergroten naar 2-0. WEC moest zelf natuurlijk ook zien te scoren en dat gebeurde ook. Daan van Lieshout kon na een assist van Kaunda Leermakers zijn 1e goal intikken en scoorde hiermee zijn 1e competitiegoal. WEC was op dit moment officieus kampioen. Nog maar 4 minuten later was het Teun Vermeer die de stand verdubbelde en de stand op 2-0 bracht. Keldonk begon zich al over te geven want in de 26e minuut was het wederom Daan van Lieshout die het net wist te vinden en daarmee de stand op 3-0 bracht. Ook Sparta ’25 bleef doorgaan want zij scoorde ook de 3-0 tegen Erp. WEC zat op rozen. Doordat de spelers op het veld niet wisten hoe de stand bij de andere wedstrijd was bleven ze goed door voetballen. Na 40 minuten was het Pieter van der Sangen die de 4-0 aantekende. De ruststand werd een paar minuten later bepaald door Daan van Lieshout die met zijn hattrick de 5-0 op het scorebord zette. In de laatste minuut voor rust was het Erp die in Beek en Donk terugvocht en daar de ruststand op 3-1 bracht.

Tijdens de rust waren de spelers door de vele aanwezige toeschouwers toch ter oren gekomen hoe de stand in Beek en Donk was, wat tot enige feestvreugde in de kleedkamer leidde. Coach Roel van Wordragen wisselde Guus van der Velden, Mark van Os en Tijn van Aarle voor Carlo van Nuland, Thomas de Veer en zichzelf. Voor hun drieën en de geblesseerde Max van der Oest is dit ook hun laatste wedstrijd in WEC 2. Daarnaast kwam Stan van der Meerakker in het veld voor Teun Vermeer. WEC bleef in de 2e helft aanzetten en dat leverde in de 48e minuut al direct een penalty op na een overtreding op Pieter van der Sangen. Het was Carlo van Nuland die in zijn afscheidswedstrijd de 6-0 daardoor kon maken. Ook Sparta ’25 wist 3 minuten na rust te scoren zodat daar de stand op 4-1 kwam. In de 69e minuut kwam Teun Vermeer en Daan van Lieshout in het veld voor de moegestreden Pieter van der Sangen en Daan van Lieshout. Op het andere veld wist Erp ondertussen de stand te verkleinen naar 4-2. Na 73 minuten was bij Paul van den Heuvel ook het beste er vanaf. Tijn van Aarle mocht daardoor de wedstrijd uitspelen. Terwijl WEC niet meer tot scoren kwam wist Erp met nog 18 minuten te spelen de stand op 4-3 te brengen en kwam de spanning op de bank weer wat terug. Met nog 6 minuten te spelen kregen Roel van Wordragen, Carlo van Nuland en Thomas de Veer hun publiekswissel en konden zij het restant van de wedstrijd vanaf de bank volgen na een mooie periode in WEC 2. Voor de scheidsrechter was het wel duidelijk en blies de wedstrijd af voor het einde, waardoor WEC met een mooie 6-0 de overwinning had gepakt.

Bij Sparta’25 was het nog niet zover, waardoor we het moment konden nemen om direct afscheid te nemen van Thomas de Veer, Max van der Oest, Carlo van Nuland en Roel van Wordragen. Met een voor eenieder persoonlijk woordje van teammanager Hans Peeters werden zij allemaal voorzien door het bestuur van bloemen en een cadeaubon. Voor de oudgediende Carlo van Nuland en Roel van Wordragen was er nog een mooi ingelijst wedstrijdshirt als herinnering. Aansluitend hiervan werd er een live verbinding gelegd via de telefoon met Kevin de Haan. Het was Erp die in de laatste minuut nog de 4-4 wist te maken. De spanning was op het hoofdveld bij WEC om te snijden totdat het verlossende woord kwam dat daar de wedstrijd ook was afgelopen. De euforie die los barste was ongekend. Het feest in de spelersgroep barste los op het veld en het kampioenschap was binnen. Een feest wat bij WEC tot in de late uurtjes werd gevierd en waarbij in de kleedkamer coach Roel van Wordragen voor eenieder nog een persoonlijk woordje had en dat allemaal onder het genot van de vele biertjes. Nadat uiteindelijk iedereen de douche had gevonden werd buiten het feest verder gevierd. Een bezoek van 7 spelers van Sparta’25 was wel een mooi moment om te zien hoe zij het daar hadden beleefd en het hier bij WEC kwamen vieren.