WEC 2 pakt koppositie

Na de uitschakeling in de beker tegen ASV’33 mocht WEC zondag aantreden op het nieuwe kunstgrasveld bij Rhode. Op de Glorie kwam WEC niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rhode 4. Waakzaamheid was dus geboden. De eerste gevaarlijke actie kwam na 8 minuten door Nick van Erp. Hij werd onrechtmatig tegengehouden, waardoor er alleen nog een vrije trap overbleef. Specialist Mark van Os krulde de bal boven op de lat waardoor de goal nog uitbleef. De volgende grote kans was voor Wout Maas die in de 15e minuut de bal rondom de middellijn veroverde en alleen op de keeper van Rhode afkon. Helaas was de afronding niet precies genoeg en belandde de bal deze keer op de paal. WEC bleef aanzetten en na 19 minuten viel toch de 0-1. Een voorzet van rechts werd door Teun Vermeer doorgekopt waardoor Nick van Erp de bal voor zijn voeten kreeg en de bal achter de keeper kon schieten. Na deze goal kreeg Rhode wat meer grip op de wedstrijd. Het was met name Jasper van Oss die een aantal malen redding moest brengen om de gelijkmaker te voorkomen. En als Jasper van Oss er niet bij kon dan was de kersverse vader Sjoerd van Berkel die een sta in de weg was voor Rhode. Met name deze twee zorgden ervoor dat WEC met een voorsprong de rust in konden.

Met een ongewijzigd team begon WEC aan de 2e helft. Al na 4 minuten kreeg Arne Donkers de mogelijkheid na een dieptepass, maar helaas stond de keeper van Rhode in de weg. De volgende kans van Arne Donkers werd door de verdediger van Rhode gestopt met een overtreding. Het was wederom Mark van Os die deze nam en de bal precies op het hoofd legde van Nick van Erp die de 2e van de middag kon laten bijschrijven en in de 52e minuut de 0-2 liet noteren. De licht geblesseerde Arne Donkers liet zich in de 56e minuut vervangen door Brian Pijnappels. WEC bleef de aanval zoeken en dat leverde in de 62e minuut een voorzet op van Mark van Os. Ditmaal was het Teun Vermeer die met een geplaatste kopbal de 0-3 liet aantekenen. Met deze voorsprong kon coach Roel van Wordragen wat wisselspelers inzetten. Achtereenvolgend kwamen Max van der Oest, Daan van Lieshout, en Paul van den Heuvel voor respectievelijk Nick van Erp, Guus van der Velden en Niels van der Looij in het veld. Hierna was het in de 78e minuut Rhode die met wat hulp van keeper Jasper van Oss de 1-3 nog maakte. Na 82 minuten kreeg Max van der Oest nog een bal in zijn gezicht en aangeslagen het veld moest verlaten. Thomas de Veer kon daardoor de verdediging komen versterken en zorgen dat de overwinning werd binnengehaald.

Mede door deze overwinning en het niet spelen van de koploper kan WEC de koppositie overnemen en zich weer verder voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen ELI.