WEC 2 sleept overwinning binnen tegen Keldonk 2

De jongens van WEC 2 moesten vandaag tegen Keldonk 2. Zij zijn de rode lantaarndrager van de competitie dus dan moet je altijd oppassen voor onderschatting. Na een wat slordige beginfase met kleine foutjes aan beide kanten nam WEC het initiatief. Mark van Os zette de verdediging continue goed onder druk en dit leidde in de 17e minuut tot de 0-1. Mark van Os gaf een goede breedte bal op Julian van Thiel. Met een geweldig schot in de bovenhoek zorgde hij ervoor dat WEC konden juichen.

De laatste 5 minuten voor rust kende WEC een sterke fase en gingen de jongens nadrukkelijk op zoek naar de 0-2. Julian van Thiel kreeg nog een grote kans na een mooie solo. Carlo van Nuland was net niet scherp genoeg na wederom een goede bal van Mark van Os, waardoor de verdediger met een sliding nog net kon voorkomen dat Carlo van Nuland de 0-2 zou maken.

In de rust werd afgesproken dat er meer via het middenveld gevoetbald moest worden en werd er 2 keer gewisseld. Paul van den Heuvel en Tijn van Aarle verlieten het veld en Sjoerd van Berkel en Max van der Oest kwamen voor hun in het veld. WEC begon de 2e helft nog prima maar hoe dichter ze bij het eindsignaal kwamen hoe viezer de tegenstander ging spelen. De scheidsrechter liet veel te veel toe wat resulteerde in een blessure van Julian van Thiel die hard werd geraakt op zijn enkel.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren slecht en WEC moest zien te overleven. Paul van den Heuvel en Pim de Veer werden nog gebracht als extra slot op de deur maar WEC bleef flink onder druk staan. Het was aan keeper Jeroen van de Sangen (die de geblesseerde Jasper van Oss verving) te danken dat de nul werd gehouden met enkele hele knappe reddingen.

Eindresultaat 0-1, drie punten en een gedeelde 2e plaats in de competitie. De komende 2 weken is WEC 2 vrij en heeft de ziekenboeg mooi de tijd om weer op te knappen zodat de winst reeks daarna verder uitgebreid kan worden.