fbpx Skip to main content

WEC 2 speelt gelijk tegen concurrent Rhode 4

By 20 november 2018Wedstrijdverslagen

Om de aansluiting te houden bij de bovenste 5 van de kompetitie was het van belang om zeker niet te verliezen van Rhode 4. Een overwinning zou een mooie stap zijn in de top 3. WEC begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de 2e minuut kregen ze ook al de eerste kans.
Na goed doorzetten van Mark van Os kreeg de keeper van Rhode de bal die met een slechte uittrap de bal omhoog schoot waarna Mark van Os net langs de goal kopte. Een minuut later kreeg WEC een hoekschop die door Guus van de Velden de bal precies op het hoofd van Teun Vermeer legde, die op zijn beurt rakelings over kopte. Hierna zakte het niveau wat terug en kregen beide teams geen echte kansen. Pas in de 22e minuut was het keeper Jasper van Oss die de eerste echte redding moest verrichten om Rhode niet op voorsprong te zetten. Helaas kon WEC geen stand houden en was het Rhode die in de 29e minuut met een afgeslagen schot de 0-1 aantekenden. WEC begon zich terug te vechten in de wedstrijd en dat leverden in de 35e minuut de eerste gele kaart voor Rhode op. Het was Paul van den Heuvel die diep ging en langs de zijlijn onderuit werd gehaald. In de 38e minuut kreeg Niels van der Looij nog een mooie kop kans uit een corner die voor WEC helaas langs de verkeerde kant van de paal ging. Drie minuten voor rust was het Paul van den Heuvel die rond de middellijn een speler van Rhode onrechtmatig onderuit haalde en ook met een gele kaart werd bestraft.

De al voor aanvang niet geheel fitte Guus van de Velden werd in de rust vervangen door Julian van Thiel. Net op het moment dat Paul van den Heuvel zijn 10 minuten schorsing erop had zitten was het ditmaal weer de beurt aan Rhode om een gele kaart te ontvangen. Ditmaal was het Rick Vos die onderuit werd gehaald. WEC was wederom weer met een man meer en probeerde er alles aan te doen om de gelijkmaker te forceren. In de 54e minuut kreeg Carlo van Nuland een open kans om de bal binnen te koppen maar deze ging voorlangs. Voor hem was dit ook zijn laatste wapenfeit en werd in de 59e minuut vervangen door Stan van der Meerakker. WEC bleef aanzetten en in de 65e minuut was het Wout Maas, die een goede 2e helft speelde, met een schot wat door de keeper geweldig werd tegen gehouden. Uiteindelijk werd WEC toch beloond voor het opportunistische spel. In de 70e minuut werd de corner van Brian Pijnappels slecht door de keeper van Rhode weg gestompt. De goed opgestelde Teun Vermeer wist hier wel raad mee en schoot de bal feilloos in de goal en bracht daarmee de stand op 1-1. Een mooi moment om door te drukken. Dit gebeurde iets te fel waardoor in de 72e minuut invaller Stan van der Meerakker al weer kon gaan zitten voor ook een gele kaart. Niet veel later was het wederom een speler van Rhode die ook geel kreeg waardoor er op het veld weer even een evenwicht was aan spelers. WEC bleef op zoek gaan naar de winnende goal en drong Rhode steeds verder terug maar het lukte niet. De frustraties bleven daardoor aanwezig op het veld waardoor de 6e gele kaart van de wedstrijd in de 85e minuut viel voor Teun Vermeer. In de laatste minuten was WEC ondanks het ondertal nog steeds in de aanval maar mocht helaas niet meer scoren.

Een veel betere 2e helft, wat ook blijkt dat keeper Jasper van Oss geen enkele maal een bal van de tegenstander heeft hoeven te onderscheppen. Voor beide teams een resultaat waar men niet veel mee opgeschoten is. Feit blijft wel dat WEC aansluiting houdt in de kop van de kompetitie.