WEC 2 speelt gelijk tegen Schijndel 3

By 1 september 2020 september 4th, 2020 Wedstrijdverslagen

Met een aantal nieuwe spelers die zijn overgekomen uit de O19 en van buitenaf begon WEC 2 vandaag aan hun eerste bekerwedstrijd. Na een aantal weken getraind te hebben en een 5-1 overwinning vorige week in een oefenwedstrijd tegen Achilles Reek, was WEC 2 nog niet voltallig. Een aantal jongens waren nog afwezig vanwege vakantie en wat kleine blessures. In een poule met Avanti ’31 2, Nulandia 2 en Schijndel 3, vandaag thuis tegen de laatstgenoemde van de poule.

Nadat beide teams wat hadden afgetast, was het Schijndel die na 5 minuten een corner kreeg toegewezen ondanks een vermeende buitenspelsituatie. Uit deze corner kwam de bal ongelukkig tegen de voet van Roan van Bergen die de bal achter keeper Stan van Heertum werkte. Met Stan van Heertum in de gelederen heeft WEC weer een nieuwe keeper bij de selectie die na het stoppen van Luuk Santegoeds een welkome aanvulling is. Het was Roan van Bergen die dacht van, scoren kan ik ook aan de andere kant. Drie minuten later kon hij vanaf het middenveld doorschuiven en in het strafschopgebied, na een pass van Daan van Oss die nog van richting werd veranderd door een speler van Schijndel, de bal met een schuiver in de goal werken. Hiermee bracht hij de stand op 1-1. In de 16e minuut kwam de bal uit een aanval van WEC bij Sam van de Tillaart die de mogelijkheid had voor een schot. Hij koos ervoor om de bal opzij te leggen voor Stein van der Plas die de bal net naast de goal schoot. Zes minuten later eenzelfde actie. Uit een mooie voorzet over rechts van Roan van Bergen kwam de bal bij Stein van der Plas die de bal klaar legde voor Luuk Habraken. Ook zijn schot ging net langs. De wedstrijd werd ook steeds feller. Dat leverde in de 29e minuut een gele kaart op voor een speler van Schijndel en voor Rowan Meister. Ondanks de vele kansen was het toch weer Schijndel die op voorsprong kwam. In de 35e minuut leed Ahmed Salah Hersi balverlies op het middenveld waaruit Schijndel kon counteren. Het was de speler van Schijndel die vanaf rechts in de verre hoek kon scoren en de stand op 1-2 bracht. Na 39 minuten moest Sam van de Tillaart met lichte hamstring klachten het veld verlaten. Teun Vermeer was zijn invaller. Deze stond nog geen minuut op het veld of hij kreeg een kans om in de korte hoek te scoren maar de keeper van Schijndel bracht prima redding.

In de rust waren het Roel van Wordragen met zijn nieuwe assistent Luuk Theunissen die iedereen weer scherp zetten. Met Brian Pijnappels voor Daan van Oss en Luuk Santegoeds voor Ahmed Salah Hersi kwam er weer verse spelers in het veld. Voor Luuk Santegoeds zijn debuut als veldspeler na jaren als keeper bij de selectie te zijn geweest. Het was Schijndel die de eerste kans kreeg in de 52e minuut. Stan van Heertum wist prima te redden. Na 68 minuten was het Teun Vermeer die over kopte na een mooie voorzet vanaf links. In de 72e minuut was het de kans voor Luuk Santegoeds. Vanaf eigen helft kon hij doorstomen tot in het strafschopgebied waar hij uiteindelijk werd gestuit door de verdediging van Schijndel. In de 79e minuut was het de gehavende Rowan Meister (lip en tanden na gevaarlijk spel in de 1e helft) die met een fantastische dieptepass Ahmed Nur wist te bereiken. De speler die is over gekomen van Avanti ’31 kon deze perfect aannemen en achter de keeper van Schijndel werken. Hiermee kwam de stand op 2-2. Door enkele overtredingen op Stein van der Plas en Luuk Habraken, beide op hun enkels, werd WEC steeds gehavender. Doordat Roel van Wordragen door zijn wissels heen was moesten zij zo ver als het kon de wedstrijd uitspelen. Met nog enkele kansen voor beide teams veranderde er verder niets meer aan de stand.

WEC mag tevreden zijn met dit gelijkspel maar heeft zeker een goede uitgangspositie om dit team van Schijndel in de competitie te verslaan, zeker wanneer de selectie weer compleet is. Met Luuk Habraken als “man of the match” heeft WEC 2 weer een aantal goede spelers erbij t.o.v. vorig jaar. Zeker in de competitie zullen ze weer gaan strijden voor een kampioenschap.