WEC 2 toont veerkracht tegen Schijndel 3

Na een periode van 3 maanden hervatte WEC 2 de competitie tegen Schijndel 3. Met enige blessureleed begon WEC voortvarend aan deze wedstrijd. Dit leverde in de 3e minuut al een corner op die door Carlo van Nuland werd genomen. Het schot van Danny Marra werd door de keeper van Schijndel gekeerd waarna deze tegen de arm van een speler van WEC kwam en daardoor de kans verviel.

Twee minuten later moest Danny Marra zich laten vervangen nadat hij een schop tegen zijn enkel kreeg en deze verzwikte.  Pim Goijaerts kwam voor hem in het veld. Het was Schijndel die als eerste wist te scoren. Uit een rebound kwam de bal bij de linksbuiten die een prima voorzet gaf waaruit Schijndel koppend de bal achter keeper Jasper van Oss kreeg en de stand op 0-1 bracht. WEC had daarna moeite om het spel naar zich toe te trekken. Er was weinig beweging en de balsnelheid lag niet hoog. Schijndel had ook moeite en reageerde dit meerdere malen af op de scheidsrechter. Mede door nog enkele goede reddingen van Jasper van Oss bleef de stand tot aan de rust op 0-1.

Na de rust veranderde er niet zo veel aan het spel. Dit leverde in de 58e minuut wederom uit een counter de 0-2 voor Schijndel op. Mede door het gemis van Lex Rovers en Arne Donkers miste WEC de snelheid op de flanken. De gevaarlijkste kans in de 2e helft volgde in de 70e minuut. Het was Teun Vermeer die de bal vanaf rechts direct op goal schoot en deze via de binnenkant van de paal weer eruit zag gaan. Dit leverde toch weer wat extra motivatie op waardoor WEC de druk weer ging opvoeren. Uit een corner in de 78e minuut kreeg WEC een corner en ditmaal was wel raak. De bal kwam voor de voeten van Danny van Kessel die met een gericht schot de stand terug bracht op 1-2. WEC bleef aanzetten en dat leidde 9 minuten voor tijd tot de 2-2. Het was Ryan Mutsaars die kon afdrukken en de stand daarmee weer in evenwicht bracht. WEC bleef hierna aandringen maar was in de korte tijd die nog overbleef niet meer bij machte om nog te scoren. Met de getoonde veerkracht in de 2e helft kon WEC uiteindelijk met een gelijkspel tevreden zijn. Hiermee blijft WEC op een 3e plaats in de stand en met de kraker volgende week tegen Rhode ligt de 2e plaats in het vooruitzicht.