WEC 2 verliest eerste bekerwedstrijd tegen UDI’19 3

By 4 september 2019 Wedstrijdverslagen

Na het nipte verlies van 1-0 in de oefenwedstrijd van vorige week thuis tegen Bavos 2, begon het vandaag dan toch echt. Mede door wat afwezigen en blessures trad WEC 2 nog niet op volle oorlogssterkte aan. Mede hierdoor moest coach Roel van Wordragen al een beroep doen op Luuk Habraken van O19-1.

WEC 2 begon ging goed van start en wist na 5 minuten het eerste gevaar te creëren. Het was Mats van der Heijden, die dit seizoen is overgekomen vanuit O19 naar de selectie, die alleen op de keeper afkon maar niet kon scoren door een goede redding van de keeper van UDI’19. Een minuut later was het de tegenstander die voor het eerst gevaarlijk werd. Met een actie over de linkerzijde wisten zij wel keeper Luuk Santegoeds te verschalken en de 1-0 aan te tekenen. Na 12 minuten was het Brian Pijnappels die na een tik op zijn enkel het veld moest verlaten. Roy Verbakel was zijn vervanger. Voor coach Roel van Wordragen was dit meteen het moment om wat omzettingen te doen. In de 14w minuut was het de vandaag onfortuinlijk spelende Sjoerd van Berkel die uitgespeeld werd op ongeveer 25 meter voor de goal. De middenvelder van UDI’19 greep deze mogelijk om het van afstand te proberen en wist de bal net onder de lat voor de iets te ver voor zijn goal staande Luuk Santegoeds te krijgen waardoor de stand 2-0 werd. WEC had het gevoel nog niet en kreeg onvoldoende grip op de wedstrijd. Na een overtreding van Sjoerd van Berkel kreeg de tegenstander in de 32e minuut een penalty die door Luuk Santegoeds keurig werd gestopt. Met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft kreeg UDI’19 nog een gele kaart na een grove charge op Roy Verbakel.

In de 2e helft begon WEC met dezelfde spelers als waar ze de 1e helft mee hadden afgesloten. In de 55e minuut kwam een mooie dieptepass aan bij Luuk Habraken. Die kon met een mooie voorzet Stan van der Meerakker bereiken die de bal net niet goed richting de goal kon knikken. Hierna pakte UDI’19 weer de regie en moest keeper Luuk Santegoeds tot 2 keer redding brengen om een grotere achterstand te voorkomen. Na 67 minuten kwam Pim de Veer in het veld voor Tijn van Aarle. Na bijna anderhalf jaar blessure en herstel mocht Milan Santegoeds eindelijk het veld weer betreden voor Stan van der Meerakker. Een grote mogelijkheid kreeg Roy Verbakel door in de 82e minuut een kopbal net naast de verkeerde kant van de paal te koppen. De laatste mogelijkheid was voor Oscar Staals. Na een overtreding op Sjoerd van Berkel mocht Oscar Staals aanleggen, maar de vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd door de keeper net onder de lat eruit getikt.

Een terechte verliespartij mede doordat er bij vele spelers nog niet de volledige focus aanwezig was. De komende bekerwedstrijden zijn voor WEC 2 allemaal thuis. Laten we hopen dat er een stijgende lijn in het spel komt in aanloop naar de competitie.