WEC 2 verliest kansrijke wedstrijd in Venhorst

By 11 september 2017 Wedstrijdverslagen

Na de overwinning van vorige week tegen ONDO, nu de uitwedstrijd tegen Venhorst 2. Door de trainer/coach Roel van Wordragen werd met name verlangd dat er vanaf het begin een goede beleving aanwezig moest zijn zeker bij zo’n vroeg tijdstip.

WEC begon de wedstrijd ook voortvarend. Al in de 4e minuut was er een uitbraak over links via Lex Rovers. Zijn voorzet ging net voorlangs bij spits Carlo van Nuland. Toch was het Carlo van Nuland die een minuut later wel het net wist te vinden en daarmee WEC op een 0-1 voorsprong bracht. Met deze goal was het nu zaak om de voorsprong uit te breiden. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. Venhorst ging steeds meer druk zetten en wist meerdere malen via de flanken gevaarlijk voor het doel van Jasper van Oss te komen. Dit leverde Venhorst in de 18e minuut de gelijkmaker op. WEC kwam er steeds moeilijker uit en Venhorst kon in de 21e minuut de voorsprong van 2-1 aantekenen. Na de 3-1 in de 29e minuut kreeg WEC weer wat ruimte en kwamen er weer wat kleine kansen. De grootste kans was in de 41e minuut waarin een schot van Lex Rovers werd gekeerd door de keeper van Venhorst.

Nadat iedereen in de rust te horen had gekregen dat er veel meer felheid in het spel moest zitten trad WEC met drie verse krachten aan voor de 2e helft. Met Mark van Os, Danny Marra en Stan van der Meerakker voor Wout Maas, Jordi van den Burgt en Carlo van Nuland ging WEC iets meer aanvallend van start. Dit leverde veel grote kansen op voor onder meer Mark van Os, Danny Marra en Ryan Mutsaars (2x). I.p.v. de aansluitingstreffer was het toch weer Venhorst die wist te scoren en in de 78e minuut de winst zo goed als veilig stelde met de 4-1. Hiervoor kwamen in de 73e minuut Arne Donkers en Tijn van Aarle nog in het veld voor de moegestreden Max van der Oest en Lex Rovers. In de 80e minuut was er nog een kopbal van Mark van Os die fabuleus van de lijn werd gehaald door de keeper en in de rebound door Ryan Mutsaars nogmaals werd gered. Nadat 5 minuten voor het eind Venhorst nog de 5-1 maakte, kreeg een minuut later WEC nog een penalty na een overtreding op Ryan Mutsaars. Danny Marra wist deze feilloos binnen te schieten. In de blessuretijd maakte Venhorst nog de 6-2 wat uiteindelijk ook de wat geflatteerde eindstand werd.