WEC 2 verliest thuis van Nulandia 3

By 12 november 2019 Wedstrijdverslagen

Na de verliespartij vorige week thuis tegen Nooit Gedacht kreeg WEC 2 opnieuw de kans om thuis de punten te behouden. Ditmaal tegen Nulandia 3. Nadat de zon de vorstkou had verdreven begon Nulandia met wat meer beleving aan de wedstrijd. Dit leverde in de 11e minuut een aanval van de bezoekers op die meteen achter keeper Luuk Santegoeds werd gewerkt. Een geluk voor WECdat vanwege een handsbal het doelpunt werd afgekeurd. Het was met name Roy Verbakel die achterin veel moest sturen om iedereen alert te houden. In de 15e minuut was het Pieter van der Sangen die met een mooie actie vanaf de rechterzijde een voorzet kon geven op Mark van Os. Helaas miste hij de scherpte om doeltreffend uit te halen. Een minuut later was het Nulandia die in het strafschopgebied van WEC weer gevaarlijk werd. Door balverlies van Oscar Staals kregen zij de kans om te scoren en lieten dat ook niet na en brachten de stand op 0-1. In de 25e minuut werd Teun Vermeer flink op zijn enkels geraakt en moest geblesseerd het veld verlaten. Wout Maas nam hierbij zijn plaats in. Na 33 minuten kreeg WEC een vrije trap na een overtreding op Pieter van der Sangen. De door Bas Smits genomen vrije trap was te zacht om de keeper van Nulandia te verschalken. Met nog 4 minuten te spelen voordat de rust begon kreeg Oscar Staals de gelegenheid om een voorzet te geven op Mark van Os. Nu miste hij net met zijn hoofd.

Tijdens de rust konden Arne Donkers en Guus van der Velden zich warmlopen en mochten Pieter van der Sangen en Oscar Staals het veld verlaten. De mooiste aanval volgde van WEC in de 51e minuut. Na een geweldige passeeractie van Luuk Theunissen kon hij de bal aan de linkerzijde diep spelen op Mark van Os. Deze wist met een mooie voorzet Wout Maas te bereiken die op de rand van het strafschopgebied de bal onberispelijk in de linkerhoek schoot en de keeper kansloos liet. Hierdoor kwam WEC weer op gelijke hoogte met Nulandia. WEC putte weer wat meer moed hieruit en probeerde aanvallend nog wat te forceren. Om wat meer snelheid in het spel te brengen bracht Roel van Wordragen Lex Rovers in de 70e minuut in het veld voor Mats van der Heijden. Helaas sloeg 4 minuten later voor Wout Maas het noodlot toe na een overtreding en moest hij zich laten vervangen door jawel Roel van Wordragen, die vandaag ook als wisselspeler actief was. Uiteindelijk was het toch Nulandia die het meest gelukkig was met een afstandsschot waarbij Luuk Santegoeds niet bij kon doordat hij net van de goede lijn was afgeweken. In de 78e minuut maakte zij toch nog de winnende 1-2. Met nog 5 minuten te spelen was het Bas Smits die met een flinke overtreding goed weg kwam en vanwege de coulante scheidsrechter er zonder kaart vanaf kwam.

Voor de 2e achtervolgende keer een nipte nederlaag. Hierdoor glipt de 1e periode uit handen van WEC en zullen ze de rug weer moeten rechten in de volgende wedstrijd om bovenin mee te blijven draaien.