WEC 2 verliest topper

Eindelijk stond dan de uitgestelde uitwedstrijd van 16 december voor WEC 2 op het programma tegen Erp 4. Coach Roel van Wordragen had de tegenstanders goed geanalyseerd en kon met een grote, maar niet volledige fitte, selectie afreizen naar Erp. Hierbij was, door van een blessure terugkerende, Kaunda Leermakers ook aanwezig. Verder was er vanuit Wijbosch een grote groep supporters aanwezig om de jongens te ondersteunen in deze topper.

Het eerste gevaar was voor WEC na 3 minuten spelen. Uit een voorzet van Arne Donkers kreeg Kaunda Leermakers de kans om met een schot te scoren. Deze bal bleef in het strafschopgebied hangen en uit de daarop volgende scrimmage ging de bal uiteindelijk over de goal. Hierna werd het spel meer afgespeeld op het middenveld en bleven de echte gevaarlijke kansen uit. Met name Paul van den Heuvel wist in het eerste half uur zijn tegenstander aan banden te leggen. Beide teams wisten het belang van de wedstrijd (het ging hierbij om de 1e plaats) en lieten in de 1e helft weinig ruimte over voor de tegenstander.

In de 2e helft kon Mark van Os zijn kwaliteiten laten zien op de plaats van Daan van Lieshout. De gevaarlijkste kans tot dan toe kwam voor Erp in de 52e minuut. Uit een dieptepas kwam de speler van Erp op de uitkomende keeper Jasper van Oss af. Diens lob ging voorlangs de goal en verdween daardoor over de achterlijn. In de 64e minuut kwam Erp wederom gevaarlijk uit. Het was Sjoerd van Berkel die op de rand van het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken om een goal te voorkomen. Deze actie werd door de scheidsrechter met een gele kaart beoordeeld. Na 68 minuten kwam Pim de Veer voor de moegestreden Paul van den Heuvel in het veld. In de 71e minuut kreeg Arne Donkers nog de kans om met een schot te scoren maar ook deze ging voorlangs. Om aanvallend nog wat te forceren werd in de 77e minuut Pieter van der Sangen in het veld gebracht voor Teun Vermeer die vandaag niet zijn gewenste niveau haalde. Direct na deze wissel kreeg Mark van Os zijn eerste kans van de wedstrijd maar het was de keeper die redding bracht voor Erp. Twee minuten later werd er een forse overtreding gemaakt op Pieter van der Sangen. Het was Mark van Os die vanwege protesteren de gele kaart kreeg i.p.v. de speler van Erp. Wederom stond WEC met 10 man op het veld. Erp bleef hierdoor aanzetten en WEC werd terug gedrongen naar hun eigen verdediging. In de 87e minuut was het toch raak voor Erp. Een verkeerd geraakte bal verdween uiterst traag over Jasper van Oss onder de lat in de goal waardoor Erp met 1-0 voor kwam. Hierna moest Roel van Wordragen de wedstrijd geblesseerd verlaten en kwam Thomas de Veer voor hem in het veld. Daan van Lieshout kwam als extra spits nog in het veld voor Arne Donkers maar het lukte WEC niet meer om in de laatste minuten de gelijkmaker te maken.

Door deze nederlaag heeft Erp afstand genomen van WEC en is ook Mariahout over WEC heengegaan. Met komende week de thuiswedstrijd tegen Erp en de week daarna de uitwedstrijd in Mariahout blijft het spannend. WEC heeft het kampioenschap helaas niet meer in eigen hand maar zal er alles aandoen om de komende wedstrijden winnend af te sluiten.