WEC 2 verliest van Avanti’31

By 8 september 2020 Wedstrijdverslagen

Na het gelijkspel tegen Schijndel 3 vandaag de wedstrijd tegen onze andere dorpsgenoten, Avanti ’31 2. Het eerste kwartier was volledig in handen van WEC 2. Na 2 minuten kreeg Ahmed Nur zijn eerste kans. Met zijn onnavolgbare schijnbewegingen wist hij meerdere spelers van Avanti te passeren. Uiteindelijk was er nog 1 teveel, maar had hij ook eerder de bal moeten afgeven aan de vrijstaande Steef Rovers. In de 4e minuut was het Steef Rovers die alleen op de keeper af kon. Deze kwam tijdig uit en wist redding te brengen. Na 7 minuten kreeg WEC na een overtreding van de keeper op Luuk Santegoeds (ditmaal als centrumspits) een terechte penalty toegekend. Het was Teun Vermeer die onberispelijk inschoot en WEC terecht op een 0-1 voorsprong zette. Niet veel later kreeg Ahmed Nur nog een paar mogelijkheden, tegen zijn oude vereniging, na een paar goede dieptepassen. De juiste scherpte ontbrak nog bij hem. Na 18 minuten was het voor hem ook over. Na een aantal tikken op zijn enkel moest hij zich laten vervangen door Mark van Os. Avanti kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd en dat leidde in de 22e minuut tot een tegengoal waarmee de stand weer gelijk kwam. Hierna ging het wat over en weer maar had WEC steeds vaker moeite om er uit te komen. De ruststand bleef hierdoor ook op 1-1 staan.

In de rust wisselde coach Roel van Wordragen Wout Maas en Niels van der Looij voor Koen Swinkels en de van een blessure terugkerende Sjoerd van Aarle. Waar WEC in de 1e helft moeite mee had was dat ook in de 2e helft het probleem. De tegengoal kon niet uitblijven en dat gebeurde in de 53e minuut dan ook. Vanaf rechts kwam de voorzet van Avanti bij Ahmed Salah Hersi die de bal maar half kon weg werken. Hieruit kon Avanti toch weer op goal schieten en daarmee keeper Maik Korsten verschalken en de stand op 2-1 brengen. Na 59 minuten mocht Pieter van der Sangen na zijn blessure zijn opwachting weer maken. Het was Daan van Oss die licht geblesseerd eruit ging. Een minuut later kreeg WEC toch de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen. De voorzet werd door Teun Vermeer net voorlangs gekopt. Na 62 minuten was het ook voorbij voor Ahmed Salah Hersi. Hij werd vervangen door Jesse van de Vorstenbosch. Na 64 minuten kon Avanti zijn voorsprong uitbreiden. Uit de actie kon Maik Korsten de bal half wegwerken maar uit de rebound werd toch de 3-1 gemaakt. Hierna sloeg het noodlot nog verder toe en werd de lijst met geblesseerde nog groter. Eerst was het Mark van Os die met enkelklachten eruit moest en in niet veel later Luuk Santegoeds die last van zijn knie kreeg. Doordat WEC al door zijn wissels heen was stond WEC nog maar met 9 spelers op het veld. Tussen deze uitvallers had Avanti ook nog de score opgevoerd naar 4-1. Ondanks dat alles was er toch nog een lichtpuntje. Het was Luuk Habraken die met een prima loopactie vanaf de middellijn oprukte en met een mooie schuiver de keeper van Avanti wist te passeren en daarmee de stand op 4-2 bracht. De eindstand van 5-2 kwam 2 minuten voor het eind op het scorebord.

Voor coach Roel van Wordragen, ondanks het verlies, een leerzame wedstrijd waar voor hem weer wat zaken uit voort zijn gekomen die hij weer mee kan nemen naar het vervolg van de beker en de start van de competitie.