WEC 2 wint van Avanti ‘31

Afgelopen zondag de Schijndelse derby op “de Glorie” tegen Avanti ’31 3. Een angstgegner voor WEC, die de afgelopen jaren maar niet tot winnen kwam. Ondanks dat begon WEC de wedstrijd voortvarend. Al na 2 minuten kwam WEC op voorsprong nadat Teun Vermeer vanaf rechts een voorzet kon geven. Deze wist Wout Maas prima in de korte hoek achter de keeper van Avanti ’31 te werken en de stand op 1-0 te brengen.  

WEC zette hierna verder door en probeerde via de snelheid van Lex Rovers de verdediging van de Boschwegse ploeg open te spelen. Helaas was het geluk bij Carlo van Nuland niet aanwezig gezien de verschillende mogelijkheden die de topscorer van WEC kreeg. De verdediging onder aanvoering van Roel van Wordragen en Luuk Theunissen hadden het goed staan waardoor Jeroen Wouters en Niels van der Looij regelmatig mee konden oplopen. Toch was het Luuk Theunissen die in de 34e minuut aan de noodrem moest trekken om een speler van Avanti ’31 een doortocht te geven. Een gele kaart was de sanctie die hij kreeg. De beste mogelijkheid in de 1e helft was nog voor spits Carlo van Nuland. De voorzet die hij kreeg op ongeveer 5 meter voor de goal werkte hij tegen de paal. 

Na de rust begon WEC met Stan van der Meerakker, Arne Donkers en Jochem Dissel voor respectievelijk Carlo van Nuland, de geblesseerde Lex Rovers en Roel van Wordragen. Na een overtreding op Arne Donkers was het ditmaal een speler van Avanti ’31 die de gele kaart werd voorgehouden. Toch was het Avanti ’31 die in de ondertal situatie wist te scoren. Uit een vrije trap wisten zij in de 51e minuut de bal achter keeper Jasper van Oss te krijgen en de stand weer gelijk te maken. Mede door de uitstekende spelende Jochem Dissel kwam WEC weer wat meer aan voetballen toe. De voorsprong kwam in de 59e minuut. Uit een goede actie van Arne Donkers kwam de bal bij pinchhitter Stan van der Meerakker. Deze wist de bal goed aan te nemen en met een droge knal de 2-1 aan te tekenen. In de 65e minuut kon Teun Vermeer met een subtiele pass, Danny van Kessel bereiken. Helaas moest hij de meerdere erkennen in de keeper die zijn schot prima tegenhield. Na 70 minuten moest Wout Maas het voor gezien houden. Max van der Oest was zijn vervanger om samen met Thomas Bolink het middenveld te leiden. Avanti ’31 begon de druk op te voeren en kreeg nog een aantal gevaarlijke mogelijkheden die geen doel troffen. In de 83e minuut moest Stan van der Meerakker het veld nog verlaten met rugklachten en was het ook voor Teun Vermeer het einde van de wedstrijd. Carlo van Nuland en Roel van Wordragen vervingen hen om met hun ervaring de overwinning veilig te stellen. Na 90 minuten klonk het eindsignaal waarna de vreugde groot was en de overwinning terecht. 

Met dit resultaat stijgt WEC nu naar een gedeelde 2e plaats in de kompetitie. Aanstaande dinsdagavond spelen ze om 19.30 uur de bekerwedstrijd thuis tegen Sparta ’25 4 uit Beek en Donk. Met de overwinning op Avanti ‘31 een mooi vooruitzicht.