WEC 2 wint bij Nulandia

Na de overwinning in de oefenwedstrijd van vorige week in Den Dungen, nu weer de herstart van de competitie. Met een voorsprong van 3 punten voor WEC 2 op Nulandia 3 was het van belang om de punten mee te nemen naar Wijbosch. Het gat zou dan geslagen zijn door de top 4.

Na een wat moeizame start van beide teams was het eerste gevaar voor WEC in de 12e minuut. Uit een corner van Bas Smits kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Oscar Staals. Die wist de bal met een geplaatst doch verwoestend schot in de rechterbovenhoek te knallen en daarmee de stand op 0-1 te brengen. Hierna probeerde Nulandia met wat lange ballen de verdediging van WEC uit te schakelen. Met de wind mee hadden zij hier wat meer gemak mee dan WEC. Uit één van deze aanvallen kwam Nulandia eruit over de rechterzijde. De voorzet die ze wilde geven kwam hierbij tegen de arm van Roy Verbakel die hem keurig langs zijn lichaam had. Ondanks dat Roy Verbakel nog een meter buiten het strafschopgebied stond floot de scheidsrechter toch voor een penalty. Protesten mochten niet deren en dat leverde Teun Vermeer zelfs nog een gele kaart op. De penalty werd goed ingeschoten waardoor de stand in de 24e minuut op 1-1 kwam. Ondanks de tegenwind was het toch steeds WEC die de aanval zocht. Na 30 minuten kreeg WEC een ingooi, die steevast door meester ingooier Guus van der Velden wordt uitgevoerd. Na het doorkoppen van Teun Vermeer was het Bas Smits die over schoot. 7 Minuten later was het Guus van der Velden zelf die de kans kreeg om te schieten. Ook zijn schot ging over. Nulandia kreeg weinig mogelijkheden en het was Oscar Staals die 2 minuten voor de rust nog een schotkans kreeg die door de keeper werd gered.

In de rust mocht Wout Maas warm lopen en mocht de plaats overnemen van Bas Smits. Nu was het WEC die wat meer met de wind in de rug mocht spelen. Na 62 minuten kreeg Guus van der Velden zijn zoveelste ingooi. Deze kwam terecht bij Roy Verbakel die hoog boven iedereen uit toornde, maar zijn kopbal werd gepareerd door de keeper. Om wat meer druk uit te oefenen wisselde coach Roel van Wordragen in de 70e minuut Steef Rovers voor Oscar Staals en Pieter van der Sangen voor Teun Vermeer. Met nog 10 minuten te spelen was het de goed verdedigende Sjoerd van Aarle die mee op kwam. Helaas ging zijn schot net over de lat bij Nulandia. Om nog wat extra power voorin te krijgen kwam in de 84e minuut Stan van der Meerakker in het veld voor Mats van der Heijden. Al deze wissels gaf WEC een extra boost om de 3 punten nog over de streep te trekken. Een minuut na deze wissel was het Sjoerd van Aarle die met een voorzet Mark van Os bereikte die de bal prima achter de keeper van Nulandia werkte en de uiteindelijke voorsprong van 1-2 aantekende. Het verzet van Nulandia was ook meteen gebroken. Nog geen minuut later was het Pieter van der Sangen die met een mooie actie Steef Rovers vrij speelde. Deze wist met een mooie schuiver de eindstand van 1-3 op het scorebord te zetten.

WEC 2 wist hiermee Nulandia van zich af te schudden en staat momenteel op een gedeelde 2e plaats. Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, dit keer tegen Nijnsel 3.